Ігор Мережко: «Календар на чемпіонаті світу на боці України»

Капітан збірної України та захисник датського «Оденсе» 24-річний Ігор Мережко висловив спортивному сайту Sport.ua думку, кого він вважає головними суперниками збірної України на майбутньому ЧС-2023 у Таллінні (23-29 квітня).

«З Китаєм буде важко – ця команда сформована на базі натуралізованих північноамериканців, серед яких є виконавці навіть з невеликим досвідом гри у НХЛ, як той самий форвард – Фу Спенсер. Крім того, більшість китайського складу всі разом виступають у КХЛ за «Куньлунь», тому вони зіграні і являють собою серйозного та кваліфікованого противника, – каже Ігор Мережко. – Зрозуміло, за рейтингом вище за Україну та Китай котирується команда Японії, котру ми добре знаємо, але останніми роками ніяк не можемо їх здолати на різних рівнях, зокрема й на Універсіаді в січні 2023 року. Невипадково сьогодні японські гравці затребувані і в Європі, і в Північній Америці.

Не знаю, який склад вдасться зібрати на домашньому форумі Естонії і що чекати цього року від балтійців, але наші головні  суперники на ЧС-2023 у Таллінні – це азіатські збірні. Разом з тим, на мій погляд, календар ігор на форумі на нашу користь: стартуємо проти сильної збірної Китаю та закінчуємо із фаворитами з Японії. Це краще, ніж було минулого року, коли ми добре зіграли з Польщею, а наступного дня «здулися» з Японією – не вистачило сил та емоцій, тому поступилися з розгромним рахунком. Простіше грати два матчі поспіль з суперниками різного класу, а не фаворитами».

Додамо, що в нинішньому сезоні Ігор Мережко оновив рекорд результативності за сезон, набравши 36 (13+23) очок у 48 іграх регулярного чемпіонату і ще додав до них 8 (2+6) балів у плей-оф чемпіонату Данії.

В’ячеслав Волков із Таллінна

Вас може зацікавити