Ігор Архіпенко: «Ми допоможемо усім бажаючим спробувати себе у хокеї!»

Напередодні старту нового хокейного сезону директор та тренер ДЮСШ «Крижинка» поспілкувався з пресслужбою Федерації хокею України, та відповів на запитання, які цікавлять більшість батьків ймовірних майбутніх маленьких хокеїстів.

Діти якого віку займаються у вашій школі?

– Наймолодші гравці – це діти 2011-2012 року народження, а найстарші – 2001 року.

Що потрібно зробити, щоб потрапити до вашої хокейної школи? Які умови?

– Все, насправді, дуже легко. Треба прийти у нашу школу і тренер подивиться на потенційного гравця чи гравчиню, розкаже всі умови. Також ми видаємо форму на перші тренування, щоб дитина спробувала і відчула це її стихія чи ні. Крім того, якщо ваш хлопчик чи дівчинка не вміють кататися на ковзанах, ми приділимо цьому особливу увагу.

–  У якому віці найкраще віддавати дитину у хокей?

– 6 років – це найкращий вік для старту в хокеї. По програмі дитячо-юнацьких хокейних шкіл саме цей вік вважається найбільш відповідним.

Зазвичай батьків лякає висока ціна хокейної амуніції. Яка зараз її приблизна вартість?

– У хокеї мінімальний набір екіпірування такий: шолом з маскою, наколінники, налокітники, краги, ключка та ковзани. Підібрати правильну амуніцію дуже важливо, адже при помилковому виборі дитина буде себе некомфортно почувати. Відповідно ризик отримати травму зростає. Загалом ціни на форму дуже різняться. Приблизна вартість близько 300 доларів. Але ми намагаємось допомагати батькам. Зараз, наприклад, частково видали нову амуніцію для групи початкової підготовки.

Як обирають амплуа для гравців у дитячій школі?

– Кожен тренер обирає по-своєму. Взагалі амплуа гравця  формується ближче до 11-12 років. Часто трапляються такі випадки, коли хокеїст у дитинстві грав на позиції захисника, а після переходу в іншу команду, його робили нападником. І навпаки. Для воротарів, у цілому, такий же відбір: тренер обирає найспритніших гравців, які вміють читати гру.

Як проводиться відбір гравців?

– На сьогодні, тренерський склад нашої дитячо-юнацької спортивної школи готовий надати можливість кожній дитині продемонструвати свої здібності та вміння. Ми допоможемо усім бажаючим спробувати себе у хокеї.


Вас може зацікавити