Хет-трик Купріянова і сталевий характер зламали Францію

Юнацька збірна України здобула перемогу в товариському за статусом, але в принциповому за драматургією матчі над ровесниками з Франції. Цим поєдинком наші хокеїсти завершили ігрову частину підготовки до чемпіонату світу в дивізіоні 1А. Старт на першості планети – через чотири дні.

Франція U18 – Україна U18 – 3:4 ОТ (1:1, 1:1, 1:1, 0:1)

Шайби: 1:0 – Ноґаретто (Де Смітт, Дюфур), 04:19. 1:1 – 12:24 – Купріянов (Іващенко, – більш.), 12:24. 2:1 – Серре (Бойссон, Відаль, – більш.), 27:31. 2:2 – Купріянов (Іващенко, Євтехов, – більш.), 34:35. 3:2 – Шапюї (Ноґаретто, Леманн, – більш.), 45:23. 3:3 – Г. Сімчук (Купріянов, Іващенко, – більш.), 59:59. 3:4 – Купріянов (Іващенко), 63:57

Франція: Флюре; Куайя – Леманн, Відаль – Шапюї (А) – Серре; Каль – Тубан-Бесньєр, Де Смітт – Дюфур – Ноґаретто (К); Пердруа – Бікан, Л. Йокінен – Бойссон – Ґауфріау; Віаль – Фін, Тукмачев – Бессон – Ле Лем. Тренер – Себастьєн Дерміньї; Ентоні Ґаттінґ

Україна: Левшин; Здоровець – Боднар, Купріянов – Євтехов – Іващенко (А); Бондарєв – Трущенко, Шульга – Г. Сімчук (А) – Шелудченко, Пуздрановський – Шевчук, Герасименко (К) – Чепіль – Кравченко; Полоницький, Яловий – Сафронов – Береза. Тренер – Олександр Бобкін; асистенти – Руслан Борисенко, Олександр Федоров

Штраф: 10 (2 + 4 + 4 + 0) – 14 (8 + 4 + 2 + 0)

19 квітня. Анже. Icepark

Для французів це була друга гра протягом доби. І що цікаво: тренерський штаб «Ле бльо» замінив лише воротарів, але не вніс жодної зміни до складу серед польових гравців, випустивши абсолютно тих же виконавців, які у вівторок поступилися 2:7 казахстанцям. Корективи в поєднаннях ланок теж були мінімальними. Натомість наш тренерський штаб провів у порівнянні з першим матчем на французькій землі проти японців (6:2) серйозну ротацію. І якщо оборонець Артем Іщенко та нападник Володимир Захаревич не змогли допомогти команді за станом здоров’я, то оборонець Микола Косарєв та нападник Михайло Гапоненко опинилися поза заявкою за тренерським рішенням. Дебютанта команди Ілларіона Купріянова, який прибув в Анже лише минулої доби, Олександр Бобкін виставив одразу в першій ланці.

Рівний старт поєдинку збадьорив влучним кидком у верхній кут від синьої лінії капітан французів Юґо Ноґаретто. Проте головним негативом у грі нашої команди в першій третині стала велика кількість вилучень – відразу чотири. Олександр Левшин з допомогою польових гравців у меншості загалом грали зібрано, хоча в одному з моментів нашій команді пощастило, коли Том Відаль кидком у відкритий кут влучив у хрестовину. Сталося це вже тоді, коли рахунок був рівним. Відігралася збірна України, якраз використавши єдину в першій 20-хвилинці більшість. То Микита Іващенко видав майстерний пас на Купріянова, а той голкіперові суперників шансів не залишив і тим самим відзначився в прем’єрному своєму матчі в складі юнацької збірної України. Трохи згодом Купріянов міг записати до активу ще й асист, але Олексій Євтехов з його вельми зручної передачі переграти Натаеля Флюре не зумів.

Відігравши зароблену на фініші першого періоду меншість, у рівних складах українці на старті другої третини могли відзначитися відразу двічі, та спершу Євтехов не зумів віддати передачу на Купріянова під час виходу два в один, а згодом вихід сам-на-сам не використав Іващенко. В підсумку наша команда знову опинилася в ролі наздоганяючої, коли з п’ятої спроби французи таки реалізували більшість. Щоправда, так само у більшості наші хокеїсти й відігралися: зв’язка Іващенко – Купріянов знову спрацювала ідеально. Поява Ілларіона зробила дії української команди в більшості максимально ефективними.

Проте, на наше лихо, вдало більшістю розпоряджалися, якщо не враховувати стартового періоду, й суперники. Вдруге використати чисельну перевагу їм вдалося на 46-й хвилині. Втретє опинившись у ролі наздоганяючих, наші хокеїсти мали нагоду відповісти, отримавши більшість у середині періоду. Але тоді закинути нашим хокеїстам не вдалося.

Зрівняли рахунок українці не без долі фарту. За 73 секунди до завершення основного часу не витримали нерви в оборонця господарів Акселя Куайя. В загалом нескладній ситуації він викинув шайбу за межі майданчика і залишив свою команду в меншості. Олександр Бобкін миттю зняв воротаря. В форматі 6 на 4 наші хокеїсти осаджували ворота суперників до передостанньої секунди. Поки Іващенко не кинув, а Гавриїл Сімчук не зіграв на добиванні – 3:3!

В овертаймі наша команда свого вже не віддала. Зв’язка Іващенко – Купріянов розіграла комбінацію, яка виявилася переможною.

Цей поєдинок був заключним для юнацької збірної України перед чемпіонатом світу в дивізіоні 1А. 23 квітня в Анже наші хокеїсти зіграють з французами уже в прем’єрному для обох команд матчі світової першості.

Титульний партнер юнацької збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити