Герасименко та Ільясов долучилися до лав юнацької збірної України

До лав юнацької збірної України (U-18), що тренується в чешському Брумові-Бильнице у рамках підготовки до чемпіонату світу в Італії у дивізіоні 1B (25 квітня – 1 травня), приєдналися два новачки: 18-річний захисник Дмитро Ільясов та 17-річний нападник Степан Герасименко.

Уродженець Харкова Дмитро Ільясов останні чотири сезони виступав у Братиславі за клуб «Хоба», де від дитячої команди U-14 він швидко піднявся до рівня команди U-20. Якраз у сезоні-2021/22 чемпіонату Словаччини 19 ігор зі своїх 33-х Ільясов провів саме у молодіжній лізі до 20-ти років та набрав 13 (4+9) очок. Ще 9 (2+7) балів захисник записав до активу під час виступу за «Хоба» (U-18).


Вихованець київської школи хокею нападник Степан Герасименко долучився до команди Олександра Бобкіна з Молодіжної хокейної ліги України, де захищав кольори  «Крижинки» під керівництвом Євгена Аліпова. Цікаво, що в останньому перед війною матчі саме шайба Степана принесла його команді перемогу в дербі над “Соколом” (3:2). Усього ж у першому сезоні МХЛ Герасименко набрав 11 (8+3) очок у 16-ти матчах і став найкращим бомбардиром «Крижинки».

Нагадаємо, що найближчий контрольний поєдинок українські юнаки проведуть 8 квітня (київський час – 18.00) проти чешського клубу «Робе» зі Вшетина.

Зазначимо, що на чемпіонаті світу-2022 в дивізіоні 1В в італійському місті Асьяґо суперниками українців будуть збірні Італії, Австрії, Угорщини, Словенії та Польщі.

Вас може зацікавити