Георгій Зубко: «На власній шкірі відчув нелегку працю коментатора»

Президент Федерації хокею України Георгій Зубко продовжує позитивно дивувати. Очільник ФХУ в щільному графіку знайшов можливість дебютувати як коментатор хокейних матчів у дуеті з Вадимом Плачиндою, а збірна України з цієї нагоди видала «на біс» дві розкішні перемоги над Хорватією, одна з яких трапилася вперше за останні 10 років із двозначним рахунком – 11:0, 3:1.

– Георгій Юрійович, з почином! Як вам сподобалися результати збірної України?

– Усі ми скучили за перемогами збірної України, тому два поспіль успіхи над Хорватією підбадьорили, підняли настрій та дали багато інформації для роздумів як тренерам, так і хокеїстам. Думаю, на тлі нашої останньої поразки балканцям на ЧС-2018, українська спільнота зарядилася позитивною енергією, але не забуватимемо, що це – товариські матчі, які входять до єдиної системи підготовки до чемпіонату світу та балів до рейтингу IIHF не додають.

– Які особливості у роботі коментатором помітили для себе?

– Я мав досвід виступів в студії, раніше виступав перед аудиторією з мікрофоном, але коментувати хокей, найшвидшу гру у світі, це – інше. Ця справа потребує спеціальних навиків! Тепер я на власній шкірі відчув та розумію, що це дуже нелегка праця і хочу висловити подяку усім коментаторам, які допомагають дивитися український спорт, зокрема Вадиму Плачинді. Насправді, я отримав масу задоволення працюючи в дуеті разом з професіоналом своєї справи!

– Фішкою ваших репортажів став не лише коментар гри у прямому ефірі, а й динамічне спілкування з уболівальниками, які під час ефіру в чаті каналу ФХУ на YouTube ставили актуальні питання президентові Федерації. Як вам такий формат праці?

– Взагалі, я дуже зрадів, що є запит на хокей і ми дуже жваво спілкувалися під час перегляду ігор національної збірної. Хокей – та сфера мого життя, в якій мені можна задати різні питання, тому що ми щирі, ми знаємо, що ми робимо, знаємо відповіді на всі питання стосовно наших дій. І ми завжди намагаємось бути відкрити до всієї громадськості.

Не так багато є можливостей поспілкуватися з людьми і відповісти на певні питання, тому під час репортажу другої зустрічі Україна – Хорватія ми запропонували глядачам вікторину і розіграли джерсі з автографами гравців збірної України. Вважаю, особливо в такий складний час, це дуже цінна нагорода для тих, хто по-справжньому любить хокей і в ньому розбирається.

– Під час трансляції ви звертали увагу, що взаємодопомога в хокеї набрала небачуваних масштабів!

– Перш за все, пишаюся своєю Суперкомандою Федерації хокею України, керівниками регіональних підрозділів, членами Ради, які зробили величезну справу – врятували сотні життів дітей ті їх спортивне майбутнє. Окрема подяка нашим міжнародним партнерам, особливо колишньому голкіперу, першому віце-президенту IIHF чеху Петру Бржизі, який надав нечувану допомогу, а також людині з великої літери – Люку Тардифу, який стоїть на захисті хокею у всьому світі і вже зробив для українських дітей більше, ніж деякі хокейні олігархи та українські функціонери які відповідають за спорт в Україні! Вони наші справжні друзі і я щиро дякую їм за це! Працюймо далі!

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити