Франція – Україна: передмова до матчу

Сьогодні на молодіжному чемпіонаті світу в Дунайвароші заключний ігровий день. Головним нерозкритим питанням турніру є визначення команди, яка за підсумком змагання залишить перший дивізіон. Що ж до молодіжної збірної команди України, то у матчі проти однолітків із Франції вона захищатиме свою другу позицію.

Французам же перемога окрім моральної сатисфакції за не надто вдалий турнір нічого не принесе. Вилетіти до другого дивізіону Франція не зможе, як власне і не зможе потрапити до числа призерів.

Історія протистояння

Традиційно для багатьох команд, Франція була одним із суперників України на шляху до еліти на початку 90-х років. Перше побачення відбулося на чемпіонаті у Бухаресті 1994 року. Тоді синьо-жовті легко переграли французів 5:1.

Наступного разу команди зустрілися на льоду столичного Палацу спорту в рамках чемпіонату 1997 року. Тоді більш переконливо виглядала команда Франції, яка й перемогла 4:3. Тим дивніше виглядає результат наступного матчу між командами – перемога українців 9:1 буквально через рік. На чемпіонаті 1999 року Україна перемогла 4:2, зате змогла знову виграти путівку до класу найсильніших.

В перший же рік після повернення до Дивізіону І Україна та Франція зустрілись знову. Цього разу тріумфували наші суперники – 2:1, які завдяки цій перемозі здобули перепустку до еліти.

Наступне побачення теж було пов’язане з виходом до топ-дивізіону. На багато разів згадуваному чемпіонаті в Казахстані в останній ігровий день команда Сергія Лубніна перемогла суперника з рахунком 3:0.

В сезоні 2005-2006 команди зіграли унічию 1:1, а у сезоні 2009-2010 Французи хоч і перемогли 6:3, проте вилетіли до Дивізіону ІІ.

Останнє на сьогоднішній день побачення сталося минулого сезону. Після невдалого матчу проти Казахстану українська команда не змогла перемогти й Францію – 0:2.

Збірна Франції: версія 2015

Визначних досягнень від Франції на цьому турнірі ніхто не очікував. Команда у Ліонеля Шар’є достатньо рівна, проте зовсім не зіркова. Окремо можна виділити лише легіонерів Мело Вілле із фінського «Йокерита» та Морена Бове, що виступає у одній із північноамериканських юніорських ліг.

Поки що розчаровує своїх прихильників син легендарного Філіпа Бозона (одного із перших французів у НХЛ) Кевін. Форвард, який у молодіжному складі швейцарського «Шо-де-Фона» є безперечним лідером та одним з найкращих гравців всієї U20 ліги, у молодіжній збірній нагадує лише власну бліду тінь.

Не зумів себе належним чином проявити ще один син відомої у Франції людини. Рафаель Гарньє, батько якого останні 6 сезонів працював головним тренером «Руанських Драконів», вважається наслідником справи легендарного Крістобаля Юе. Втім на цьому турнірі 17-річний воротар проявити себе не зміг. У Франції нестабільність молодого голкіпера пов’язують із віком, проте у складі нашої команди є відразу шестеро гравців молодших за Рафаеля, від яких Ігор Чібірєв та Андрій Срюбко вимагають максимальних показників.

Якщо поглянути на виступ французів на цьому турнірі, то за виключенням третього періоду матчу проти Угорщини, великої кількості позитивних емоцій вболівальники «Ле Бльо» не отримали.

Очікування та перспективи

Нашій команді останнім часом нелегко даються матчі проти Франції на будь-якому рівні. Чогось подібного слід очікувати й сьогодні. При цьому багато що буде залежати від результату матчу Польща – Казахстан. Гравці за будь-яких обставин знатимуть результат того поєдинку (так само як і матчу Японія – Угорщина). Цілком можливий варіант, за якого не залежно від результату гри команди залишаться на своїх місцях (перемога Казахстану та перемога Угорщини в додатковий час).

В такому випадку очікуємо від команд відкритої гостроатакувальної гри з великою кількістю небезпечних моментів. Так само не варто дивуватися, якщо сьогодні велику кількість ігрового часу отримають гравці, що більшу частину чемпіонату провели на лаві запасних.

Дунайварош Йєгчарнок.

21:00. ФрацніяУкраїна

Пряма трансляція


Вас може зацікавити