ФХУ досягла домовленості про співпрацю з Юніорською хокейною лігою Манітоби

У рамках візиту до Канади керівники Федерації хокею України провели дуже плідну зустріч з комісаром Юніорської хокейної ліги Манітоби (MJHL) Кевіном Сореттом.

У ході розмови вдалося досягти попередньої домовленості щодо залучення талановитої української молоді до щорічних таборів підвищення навиків, яка в майбутньому буде грати в цій лізі (мова про гравців віком 15-17 років).

Відзначимо, що цьогоріч у MJHL виступає 12 команд. На 26-29 грудня запланований кемп для найкращих гравців з літнього табору. У липні 2021 року у кемпі взяли участь 800 гравців. Канадці радо діляться досвідом, тим, як проводять кемпи, скільки оптимально занять на льоду та яких, скільки потрібно семінарів, практикумів тощо, яких занять потребують юні хокеїсти. Пан Соретт, зокрема, розповів, як вирішуються в них проблеми, з якими стикається молодіжний хокей в Україні, як навчають батьків гравців.

Також українська делегація мала честь розмовляти з виконавчим директором Hockey Manitoba Пітером Вудсом, представницею організації «Minor Hockey» Крістіною Акланд Штайнбах, директором з продажу та маркетингу Steinbach Pistons HC Джеймі Роєм, виконавчим директором Hockey Winnipeg Яном Макартоном, відвідала Зал хокейної слави Манітоби, який створив етнічний українець Дон Курик.


Вас може зацікавити