ФХУ разом з обласною владою зведуть три ковзанки на Закарпатті

Під час вчорашнього ефіру на «Радіо НВ» президент ФХУ Георгій Зубко анонсував спільну з Закарпатською обласною державною адміністрацією програму розвитку хокею на Срібній землі.

Вона передбачає роботу зі зведення трьох критих льодових майданчиків для проведення тренувань і змагань, а також створення дитячо-юнацьких шкіл із відділеннями для хокею, які забезпечать набір та фаховий тренувальний процес.

«В умовах війни та реаліях, які переживає хокейна інфраструктура в Україні, це неймовірна новина, – каже Георгій Зубко. – В Ужгороді та ще двох районних центрах планується будівництво трьох критих льодових майданчиків та створення ДЮСШ із відділеннями для хокею. Програма буде реалізована за рахунок міжнародних донорів. Закарпатський регіон дуже вигідний з точки зору розвитку хокею. Територія, яка межує з хокейними країнами може стати потужним хокейним хабом для дітей на місцях та тих, хто вимушено переїхав з рідних міст через війну. Дякую Закарпатській ОВА та Офісу Президента України за ініціативність та підтримку».

«Терористи можуть знищити наші спортивні об’єкти, але їм ніколи не знищити переможного духу, який живе в серцях наших спортовців, – говорить голова Закарпатської ОДА Віктор Микита. – 3 січня російські військові, порушуючи норми міжнародного права, бомбардували льодову арену у Дружківці на Донеччині, котра була одним з осередків українського хокею. У відповідь на теракт, яким знищено арену «Альтаїр», за підтримки територіальних громад краю та Федерації хокею України ми розпочинаємо роботу зі зведення трьох критих льодових майданчиків для проведення тренувань і змагань із хокею. Ці осередки стануть фундаментом розбудови хокею на Закарпатті, який зародився в Ужгороді у 70-х роках минулого сторіччя, а також новим місцем для тренувань спортовців, які релокуються у наш регіон. Також спільно з партнерами ми розпочинаємо цільову роботу з підтримки нашої ініціативи для розвитку проекту. Ми не дамо шансів терористичному утворенню під назвою росія зупинити розвиток нашої нації та вкрасти майбутнє в українських дітей. Після руйнації кожної спортивної споруди будуть зводитися дві нові. Дякую усім за підтримку. Стоїмо разом, плече до плеча!»

Вас може зацікавити