Фелікс Морозов: «Поправка до законопроєкту № 7484-1 значно спростила б життя спортсменів»

Нападник збірної України Фелікс Морозов, який приймав участь на хокейному ЧС-2022, просить підтримати депутатів Верховної Ради України законопроєкт № 7484-1 про внесення змін до Законів України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” та “Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України”.

Згідно з оновленим законопроєктом, за кордон матимуть право виїжджати не тільки чоловіки, які мають як мінімум 3 неповнолітніх дітей, але й ті, що мають:

  • 2 дітей до 14 років,
  • 1 дитину до 14 років та вагітну дружину,
  • 1 дитину до 3 років,
  • Робочі чи спортивні контракти в інших країнах,
  • Офіційне підтвердження з інших країн з працевлаштування, або контракти із замовниками з інших країн на 1 рік і більше на надання IT-послуг, або консультаційних послуг за умови сплати ЄСВ чи бізнес в інших країнах.

Проєкт закону був ініційований депутатом від партії “Слуга народу” Георгієм Мазурашу.

“Ця поправка до закону значно спростила б життя спортсменів, включаючи моє. Я з раннього віку займаюся хокеєм, вклав у це багато сил, часу, грошей. Неодноразово виступав під прапором України на міжнародних змаганнях, завойовував титули та медалі для нашої країни разом із рештою хлопців. Зараз все виглядає так, ніби державі немає до нас справи, не цікавить, як ми житимемо і утримуватимемо свої сім’ї. Ми хочемо робити те, що найкраще вміємо, приносити користь Україні на своєму фронті. Захищати честь своєї країни на льодовій арені, тенісному корті, футбольному полі. Нехай для цього й доведеться їхати за кордон…

Світ має знати про українських спортсменів, чути наші прізвища. Лише рік паузи для кожного з нас і доведеться закінчити з кар’єрою, а що робити далі невідомо”,  — наголосив Фелікс Морозов.

Додамо, що народний депутат Георгій Мазурашу відзначив, що заборона виїзду за кордон “не робить автоматично нікого “воїном”, який може реально бути корисним на фронті”.

Вас може зацікавити