Фахівець із розвитку індивідуальних навичок. У збірних України може з’явитись новий спеціаліст

Тренерська Рада провела чергове засідання щодо навчально-тренувального процесу національних команд із хокею з шайбою.

Так, обговорювалось залучення до тренерського штабу збірних України фахівця з розвитку індивідуальних навичок гравців. Із доповіддю щодо цього питання виступив директор і старший тренер ДЮСШ ХШ «Торнадо» Олег Циркунов. 

Тренерська Рада одноголосно підтримала те, що такий спеціаліст потрібен у штабі національних команд, і надалі працюватиме над порядком  взаємодії фахівця з розвитку індивідуальних навичок у кожній національній команді – від юніорської до жіночої, а також розглядатиме кандидатів на цю позицію.

Підкреслимо, що залучення тренера з розвитку індивідуальних навичок гравців – це поширена практика закордоном. Зокрема, такі спеціалісти є в збірних США, Канаді, Швеції, Словенії та в інших командах світового класу.

Також під час засідання представники Ради ознайомились із новим проєктом ФХУ та Національного університету фізичного виховання та спорту України. Уже в найближчому майбутньому науковці вищого навчального закладу досліджуватимуть фізичний стан гравців збірних України U-18 і U-20 задля поліпшення їхнього навчально-тренувального процесу. 

Зазначимо, що під час наступної зустрічі Тренерської Ради, яка запланована на 27 квітня, Костянтин Сімчук виступить із доповіддю щодо підготовки воротарів національних команд у прийдешньому сезоні-2021/2022 і представить розширений список голкіперів-кандидатів до збірних України.


Вас може зацікавити