Двоє легендарних голкіперів очолили воротарський майстер-клас від ФХУ

У четвер, 27 жовтня, на льоду київського Палацу спорту відбулося прем’єрне тренування в рамках школи для воротарів від Федерації хокею України. В занятті взяли участь 14 дітей і юнаків від семи до 18-ти років. Не лише кияни, а й хлопці з Богуслава на Київщині, які прибули у столицю спеціально для того, щоб попрацювати на кризі головної критої спортивної арени країни.

Майбутні хокеїсти отримали унікальну нагоду потренуватися під керівництвом хокейних легенд Костянтина Сімчука та Ігоря Карпенка, вихованців київського «Сокола», які з кінця 90-х років минулого сторіччя і впродовж наступних 15-ти років були основними голкіперами національної збірної України.

Старшим колегам допомагали їх молодші колеги за амплуа – воротарі сучасного «Сокола» Дмитро Кубрицький, Савва Сердюк і Максим Кобзєв, а також 16-річний нападник киян, капітан юнацької збірної України Гавриїл Сімчук, який потренував учасників майстер-класу кидками.

«Не думав, що грати в полі настільки легше», – вийшовши на лід без воротарських обладунків, жартує Сердюк. «Зовсім інші відчуття», – погоджується Кубрицький. Проте два, можливо, найталановитіші голкіпери України показували дітям найперше тонкощі гри в своєму амплуа, а паралельно повправлялися у влучності кидків.

«Разом із ФХУ ми планували проводити схожі майстер-класи давно, – сказав невдовзі після завершення заняття асистент головного тренера національної збірної України Костянтин Сімчук. – Маємо повноцінну програму підготовки воротарів і хочемо її втілювати в життя. На жаль, корективи в наші плани внесла війна. Добре, що зараз ми повернулися до цих задумів і починаємо з ось таких тренувань раз на тиждень. Було приємно провести перше тренування саме з Ігорем Карпенком, з яким ми багато років виступали разом у складі збірної України. Ігор був прекрасним голкіпером і вже відбувся як тренер воротарів. Для дітей нагода попрацювати під керівництвом такого фахівця – вражаючий досвід. А молоді хлопці з «Сокола» нас гарно доповнили. Вважаю, що тренування вийшло жвавим і насиченим. Далі будемо продовжувати в тому ж дусі».

Наступний воротарський майстер-клас ФХУ відбудеться через тиждень, у четвер, 3 листопада. Попередньо початок заняття той самий – з 15:00. Тривалість тренування – 75 хвилин. Запрошуються всі бажаючі голкіпери – від дітей до професіоналів. Надалі з учасниками школи працюватимуть й інші відомі голкіпери, зокрема ще один екс-воротар національної збірної, а нині тренер воротарів молодіжних національних команд Олександр Федоров.

Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити