Довгий шлях до Канади: 11 тисяч кілометрів, 52 години в дорозі та -20 градусів в Саскатуні

Студентська збірна України з хокею прибула до Саскатуна – найбільшого міста провінції Саскачеван. Стомлююча дорога з Києва до Західної Канади стала справжнім випробуванням для української делегації під час цього турне. На відстань в 11 тисяч кілометрів із трьома пересадками у Варшаві, Мюнхені та Торонто з урахуванням двох затримок авіарейсів наші хокеїсти витратили понад 52 години в дорозі, з яких 14 з половиною припали на повітряну подорож!

«Дорога вийшла довгою та важкою, після приїзду до Саскатуна не дорахувалися своїх баулів Зінченко та Ратушний, але Слава Богу – ми на місці!», – коротко прокоментував приїзд до Канади головний тренер збірної України Вадим Шахрайчук.

Погода, треба сказати, також виявилася суворою, як і тривалість дороги на батьківщину хокею. У ніч на 29 грудня за канадським часом засніжений Саскатун зустрів українську делегацію звичним для тутешньої лютої зими тріскучим морозом та -20 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, що у ніч на 31 грудня за київським часом студентська збірна України проведе свій перший міжнародний поєдинок у рамках турне Канадою проти місцевого Університету «Саскачеван Хаскі». Цікаво, що в колективі з Канади виступає чимало хлопців з українським корінням та спадщиною, у тому числі й 24-річний Джарред Дмитрів. Форвард має українське коріння по батьківській лінії. Його дядько кілька років тому одружився з українкою і зараз живе в Калгарі.

«Нам складно уявити, що насправді відбувається в Україні та через що проходять люди. Це жахливо, – говорить Джарред Дмитрів. – Ми вважаємо само собою зрозумілим, що кожен день можемо приходити на роботу, здобувати освіту в Університеті, просто жити в Канаді, і все те, чим ми тут благословенні. Важко поставити себе на місце українців. З нетерпінням чекаємо спілкування та зустрічі з ними тут, і, сподіваюся, потоваришуємо завдяки цьому досвіду».

Федерація хокею України висловлює щиру подяку за допомогу нашим спонсорам в турне Канадою – Tim Hortons, Sobey’s, Bell, Sporting Life, а також окремо члену правління фонду «Українська хокейна мрія» – містеру Ґорду Міллеру.

Розклад ігор у турне Канадою та склад збірної України до 25 років дивіться за посиланням.

Вас може зацікавити