Довгоочікуване повернення після тривалої перерви. Звіт про роботу національної збірної України

Із 4-го до 21-го травня збірна України під керівництвом Вадима Шахрайчука відточувала навички на тренувальних зборах, у товариських матчах із нашою командою U20 та на турнірі «Beat COVID-19» у Словенії.

Під час зборів у Броварах на «Терміналі» хокеїсти провели загалом більше 11 годин на льоду та 10 годин на землі, займаючись загальною фізичною підготовкою. Ці навантаження були спрямовані на те, аби в сформувати склад збірної для участі в майбутніх міжнародних змаганнях.

До слова, вперше до роботи з головною командою країни залучили тренера з загальної фізичної підготовки – Олега Задоєнка, ексгравця збірної України з хокею, учасник чемпіонату світу, чемпіона України та Туреччини.

Загалом до лав національної збірної прибули 26 гравців: по 6 із «Сокола» та «Кременчука», по 4 із «Білого Барса» та «Дніпра», двоє з «Донбасу», по одному з «Маріуполя» та «Краматорська», а також двоє наших легіонерів – Артур Оганджанян із «New Hampshire Jr. Monarchs» (США) та Ігор Мережко з «Рубіна» (Росія). Пізніше до збірної в Любляні доєднались троє гравців молодіжної команди – Михайло Сімчук із «Сокола», Денис Бородай із «Білого Барса» та Андрій Євтухов із «SpringfieldJr. Pics» (США).

Підсумком зборів стали два товариські матчі проти збірної України U20. Потім національна команда вирушила до Словенії, де взяла участь у турнірі «Beat COVID-19». Змагання тривали з 15-го до 21-го травня. Там нашими суперниками були Польща, Румунія, Австрія, Франція та Словенія.

У рамках подальшої підготовки до чемпіонату світу, хокеїсти зберуться в листопаді та візьмуть участь у міжнародному товариському турнірі. Треті збори заплановані на грудень 2021-го року.

А вже у 2022 році команда Вадима Шахрайчука візьме участь у чемпіонаті світу в Дивізіоні ІВ. Там опонентами збірної України стануть Литва, Польща, Японія, Естонія та Сербія. Змагання проходитимуть із 25-го квітня до 1-го травня в польському Катовіце.


Вас може зацікавити