Донбас» в серії буллітів програв «Дніпру», «Динамо» перервало серію невдач, а «Кременчук» переміг в Білій Церкві

30 і 31 січня відбулися три матчі в рамках 34-го туру Української хокейної ліги – Парі-Матч. МХК «Динамо» на своєму майданчику переміг «Крижаних Вовків», «Дніпро» і «Донбас» виявили переможця тільки в серії післяматчевих булітів, а «Кременчук» ледь не оступився в протистоянні з «Білим Барсом».

МХК «Динамо» – «Крижаны Вовки» 4:3 (1:0, 0:1, 3:2)

Господарі швидко повели в рахунку завдяки точному кидку Олексія Сиротенка. Але потім гра вирівнялась – відзначитися могли обидві команди. І на екваторі другого періоду кияни відновили паритет після шайби Івана Федосова.

Основні події розгорнулися в заключні 20 хвилин зустрічі. Спершу до двох голів збільшили перевагу «динамівці» (забивали Сергій Пойманов і Дмитро Халін), але «Крижані Вовки» знайшли в собі сили відігратися. Олександр Найдьонов скоротив відставання, а Олексій Овчинніков і зовсім зробив рахунок 3:3.

Проте, розжитися очками столичному клубу не вдалося. Микита Олійник за 2:24 хвилини до кінця поєдинку приніс харків’янам перемогу 4:3. «Вовки» продовжили серію невдач до 23 матчів.

«Дніпро» – «Донбас» 3:2 Б (0:0, 0:0, 2:2, 0:0, 1:0)

У центральному протистоянні туру між «Дніпром» та «Донбасом» гра йшла до закинутої шайби. Ніхто не хотів ризикувати і великими силами йти в атаку. Тому вболівальникам вдалося побачити гол тільки на старті третього періоду. Владислав Гончаров зробив перевагу для «Донбасу», але господарі миттєво відігралися після точно кидка Іллі Декало від синьої лінії. І тут же донеччани повернули лідерство в грі: Володимир Романенко розібрався біля воріт супротивника і пробив Олега Петрова.

Херсонці відігралися вдруге за матч, коли мали подвійну перевагу на льоду. Гравці «Донбасу» поплатилися за видалення, а «Дніпро» зусиллями Руслана Ромащенка відновив рівновагу за чотири хвилини до фінальної сирени – 2:2.

Команди продовжили з’ясовувати стосунки в овертаймі, але визначити найсильнішого судилося тільки в серії буллітів. Як завжди, надійними були голкіпери двох клубів, але на цей раз Петров пропустив менше, ніж Дьяченко. Дмитро Пугачов точним кидком приніс своїй команді перемогу. Херсонський клуб зберігає першу позицію в чемпіонаті, а «Донбас» перервав потужну серію з 17 перемог поспіль.

«Білий Барс» – «Кременчук» 2:6 (2:0, 0:2, 0:4)

Підопічні Олександра Савицького ледь не оступилися в Білій Церкві. Місцеві «барси» повели в першому періоді завдяки точним ударам від Назара Ружнікова і Івана Панова. Подвійний перевага господарів майданчика тримався аж до кінця другого періоду, поки не «прорвало» кременчужан. У меншості відзначився Олексій Красильников, а через півтори хвилини гольовий почин підтримав кращий снайпер клубу Микола Кисельов – 2:2.

В середині третьої 20-хвилинки гості вперше за зустріч вийшли вперед після точного кидка Данила Фурси. Потім «Кременчук» знову відзначився, маючи на льоду на одного гравця менше – Тимур Гриценко пробив воротаря суперників.

Як не старалися хокеїсти «Білого Барса», але закинути хоча б одну шайбу у них більше не вийшло. Зате їхні опоненти зробили це ще двічі: постаралися Іван Савченко та Олексій Зайцев. 6:2 – «барси» гідно програють, а кременчужани продовжують гонитву за «Донбасом» і «Дніпром».


Вас може зацікавити