«Донбас» обіграв «Дніпро» і вийшов в лідери, «Крижані Вовки» перемогли вперше з жовтня, а «Кременчук» розгромив «Білий Барс»

13 і 14 лютого відбулися три матчі в рамках 36-го туру Української хокейної ліги – Парі-Матч. «Крижані Вовки» вирвали перемогу у МХК «Динамо» і перервали 24-матчеву серію поразок, «Донбас» виграв «Дніпро» і очолив турнірну таблицю, а «Кременчук» повернувся на другу позицію після розгрому над «Білим Барсом».

«Крижані Вовки» – МХК «Динамо» 5:4 (2:1, 1:0, 2:3)

Кияни непогано розпочали поєдинок, що і вилилося в дві шайби від Сергія Мікульчика і Миколи Дворника. «Динамівці» відповіли голом Руслана Лісіна в більшості. Колектив Миколи Сидорова зміцнив перевагу в другому періоді: Микита Шабанов втретє засмутив гостей. На старті третьої 20-хвилинки той же Шабанов оформив дубль і максимально наблизив столичний клуб до довгоочікуваної перемоги.

Але харків’яни зробили справжній камбек, відігравши три голи (забивали Олексій Сиротенко, Руслан Максименко та Дмитро Халін). І все-таки, в цьому протистоянні судилося перемогти «Вовкам», які за 22 секунди до кінця основного часу вирвали перемогу завдяки точному кидку Олексія Овчиннікова – 5:4. Господарі вперше перемогли в регулярному чемпіонаті з середини жовтня.

 

«Донбас» – «Дніпро» 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

У центральному протистоянні туру зійшлися «Донбас» і «Дніпро». Господарі хотіли обігнати свого суперника по таблиці і одразу взялися за справу. Вадим Мазур вивів підопічних Сергія Вітера вперед, а перед сиреною на перерву Дмитро Ігнатенко подвоїв перевагу свого клубу. У другій 20-хвилинці Віталій Лялька реалізував більшість, а на екваторі періода команди обмінялися голами: за «Дніпро» забив Артем Целогородцев, але тут же Денис Мостовий повернув донеччанам комфортну перевагу в три шайби.

Під завісу зустрічі Дмитро Пугачов скоротив розрив, реалізувавши чисельну перевагу. Дмитро Підгурський зняв голкіпера на шостого польового гравця, але в підсумку це не принесло бажаного результату. «Донбас» скористався помилкою суперника і Олександр Костіков встановив остаточний рахунок матчу 5: 2. Донецька команда вийшла на перше місце в «регулярке».

«Кременчук» – «Білий Барс» 9:2 (4:0, 2:2, 3:0)

Кременчужани вирішили результат поєдинку у стартовій 20-хвилинці. У дебюті за «городян» відзначився Віктор Тютченко. А під кінець періоду господарі довели справу до розгрому: спершу в меншості забив Олексій Красильников, а потім двічі поспіль більшість реалізували Олексій Ворона і Микола Кисельов. Костянтин Буценко поміняли в рамці воріт Кирила Кучера на Олександра Качулу, але особливих дивідендів це не принесло. «Кременчук» після голів Дмитра Чорного та Івана Савченка зробив рахунок 6:0.

Тільки після цього білоцерківці провели свої результативні атаки. Трохи скоротити розрив вдалося Денису Бородаю і Євгену Тимченку. Незважаючи на припущення дві шайби, підопічні Олександра Савицького довели матч до розгрому. У третьому періоді господарі закріпили перевагу після влучних кидків Гліба Кривошапкин і ще двох ударів від Миколи Кисельова, який оформив у грі хет-трик.


Вас може зацікавити