«Донбас» і «Кременчук» впритул наблизилися до «Дніпра»

2 і 3 лютого відбулися три матчі 35 туру Української хокейної ліги – Парі-Матч. «Білий Барс» на виїзді здобув вольову перемогу над «Крижаними Вовками», «Динамо» з боєм мінімально поступилося «Донбасу», а гольова перестрілка між «Дніпром» та «Кременчуком» закінчилася на користь гостей.

«Крижані Вовки» – «Білий Барс» 1:3 (1:0, 0:3, 0:0)

У першому матчі туру «Крижані Вовки» пробували взяти очки в домашньому протистоянні з «Білим Барсом». У стартові 20 хвилин підопічним Миколи Сидорова це вдавалося – кияни були попереду завдяки точному удару Михайла Бурнатова. Але в другому періоді гості забезпечили собі комфортну перевагу.

 

 

Відразу три шайби закинув колектив Костянтина Буценка в ворота столичного клубу. Два голи на свій актив записав 16-річний дебютант білоцерківців Михайло Симчук. Для хлопця цей поєдинок став першим в УХЛ. Відзначимо також три ассисти за гру від Владислава Куцевича і три очки (1+2) результативності Юрія Качана. «Барси» перемогли суперників 3:1.

МХК «Динамо» – «Донбас» 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)

Ще в одному матчі господарі наполегливо боролися проти сильнішого опонента. Харківський клуб не дав розслабитися донеччанам, влаштувавши справжній бій чинному чемпіону. Гості вийшли вперед на старті дуелі після голу Артемія Пуголовкіна, проте ще до першої перерви «динамівці» не тільки відновили паритет, а й повели в рахунку після результативних ударів від Богдана Піддубного та Микити Олійника.

У другій 20-хвилинці гості кинулися відіграватися, але пробити захист суперників не могли довгий час. На екваторі періоду це вдалося дебютанту в складі «Донбасу» Кирилу Фроленку. У кінцівці тайму Віталій Лялька зумів реалізувати більшість і дав своєму клубу мінімальну перевагу. Як не старалися господарі, відіграти одну шайбу в останні 20 хвилин у них не вийшло. «Донбас» відвіз з Харкова важкі, але повноцінні три очки і наблизився до «Дніпра» на максимум.

«Дніпро» – «Кременчук» 4:5 (1:2, 2:1, 1:2)

Гольову перестрілку влаштували херсонці і кременчужани. Андрій Жвачкін моментально подарував лідерство господарям майданчика, але «Кременчук» стараннями Івана Савченка і Олексія Красильникова забив двічі і вийшов вперед. На старті другого періоду дуплетом відповіли і підопічні Дмитра Підгурського: тепер була черга забивати Миколи Коляди і Івана Дунаєва – 3:2.

Проте, ще до перерви «Кременчук» знайшов в собі сили відігратися – дальній кидок від Владислава Грицьких знайшов мету – 3:3. Гості не зупинилися на початку третього періоду і ще двічі вразили ворота Олега Петрова: шайбами відзначилися Тимур Гриценко і Олексій Ворона. При результаті 3:5 херсонці змогли відіграти один гол (Микита Коваленко вчасно скористався помилкою Микити Гордюшина), але на більше хокеїстів «Дніпра» не вистачило – 4:5. Цей результат ще більше закрутив інтригу в боротьбі за першу позицію «регулярки».


Вас може зацікавити