«Донбас-2004» братиме участь в турнірі World Selects Invitational

Переможець всеукраїнських змагань з хокею серед юнаків 2004 року народження «Донбас» на чолі з Андрієм Савченком сьогодні прибув до французького міста Межев, де братиме участь в міжнародному турнірі AAA класу World Selects Invitational. Відразу після прибуття донеччани проведуть товариський поєдинок проти однолітків із Канади.

Сам же турнір почнеться завтра. Перший матч донецької команди відбудеться о 13:00, а суперником донеччан стане збірна Словаччини. Окрім словаків суперниками «Донбасу» по групі 6 стануть французький «HC-74» та американська команда «New England Selects».

Відповідно до регламенту змагань команди будуть грати 2 періоди по 20 хвилин чистого часу. Три найкращі команди з кожної групи потраплять до стикових поєдинків, за підсумками яких визначаться пари плей-офф. Загалом, кожна команда проведе на турнірі щонайменше п’ять матчів. Також у рамках змагання відбудеться Матч зірок: Європа проти Північної Америки.

«Ми візьмемо участь в хорошому турнірі. Ніякої інформації по суперникам не шукали – знаємо, що вони в будь-якому випадку будуть грати добре – це дуже серйозне змагання. Так, ми виступали в чемпіонаті Білорусії, але тут турнір сильніший», – розповів форвард донеччан Веніамін Трандафілов.

Тренер команди Андрій Савченко упевнений, що участь в подібних турнірах – необхідна умова для професійного зростання молодих спортсменів:

«Турнір дуже представницький, в ньому беруть участь практично всі хокейні країни. Ігри будуть цікавими, я думаю. Просто точно не буде, але тим цікавіше. Гравці переживають, але ми їм пояснюємо, що вони нічим не гірші за інших команд. До того ж, за моїми спостереженнями, хлопці додають по ходу сезону, так що зараз хлопчаки на ходу. Якщо грати з сильними супротивниками, то і хлопці виростуть справжніми професіоналами і зможуть грати на високому рівні», – зазначив Андрій Савченко.

Турнір завершиться 6 травня. А вже 9 травня розпочнеться турнір World Selects Invitational для спортсменів 2003 року народження, в якому братиме участь ще один представник України – команда, сформована на базі переможця чемпіонату України U15 – ХК «Придніпровськ».


Вас може зацікавити