До змагального сезону готові, але не всі!

Традиційно, на початку осені, вихованці дитячих спортивних шкіл з хокею здають тести зі спеціальної льодової підготовки щоб отримати можливість брати участь  у чемпіонаті України в наймолодшій віковій категорії –  U14. У цьому році це були юні хокеїсти 2005 року народження.

До програми тестування входило чотири вправи на льоду – біг 36 метрів обличчям та спиною вперед, малий слалом та слалом. Малий слалом виконувався із шайбою.

Секунди та хвилини, витрачені хокеїстами на виконання тестів, спеціальною комісією Федерації потім переводились у бали. Мінімально 16 балів необхідно було набрати хлопцям для потрапляння у фінальний заявочний список своєї команди.

Вже 13 вересня на новій ковзанці, що відкрила свої двері на території ВДНГ, вихованці ДЮСШ «Сокіл-Київ» першими проходили тестування. У команді тренера Олексія Зудіна зібралися 30 юнаків. 28 з них склали тести із загальною прохідною кількістю балів. Найкращий результат продемонстрував нападник Максим Жеребко, якому представники Федерації подарували пам’ятний подарунок – іменну професіональну хокейну ключку в минулому одного з кращих гравців національної збірної команди України – Костянтина Касянчука.

Треба зазначити, що в цьогорічному випробуванні в усіх містах, де проводилось тестування, юні хокеїсти, які показували найкращі результати у своїх командах, отримали від Федерації професіональні ключки.

Наступного дня на старт вийшли команди з Київської області – «Ковалівські Кабани» та «Білий Барс». Першими тестування здавали спортсмени з Ковалівки. З 24 спортсменів 9 здали на прохідний бал, а от інші 15 спортсменів не змогли здати тестування навіть на мінімальні бали. Кращий показник у Костянтина Яценко. Варто відзначити, що тренер команди Вадим Кир’ян зміг зібрати колектив всього кілька місяців тому, а значна частина хлопчаків займається хокеєм менше року.

Переможець Всеукраїнських змагань минулого сезону команда з Білої Церкви наступною проходила тестування. 19 спортсменів брали участь в льодовому іспиті,  6 з них не змогли виконати тести на прохідний бал. Кращим в команді Євгена Степанова став Лев Стасюк, показавши високий рівень технічної підготовки. В цілому команда показала пристойний рівень індивідуальної підготовки, але деяким спортсменам не вистачило декількох балів.

В суботу 15 вересня на київській лід для проходження тестування вийшли вихованці тренера Василя Бобровникова із школи «Крижинка». Троє із 21 спортсмена не смоли здати тести на прохідні бали. Кращі показники в команді продемонстрував Владислав Свирчевський. В цілому індивідуальний рівень технічних навичок вихованців школи «Крижинка» фахівці оцінили як задовільний.

У місті Дніпро члени комісії тестували вихованців тренера Володимира Волошина із міської школи зимових видів спорту. З 22 спортсменів одинадцять не змогли здати тести. У цій команді варто відзначити Поліну Лубинець. Дівчина наряду із хлопцями на високому рівні пройшла тестування, а в слаломі показала один із найкращих результатів. Також високу індивідуальну підготовку продемонстрував Микита Волобуєв. Однак, багатьом хлопцям слід приділити увагу поліпшенню індивідуальних технічних якостей, і в першу чергу, володінню ковзанами.

Команда Дмитра Цимбала з міста Луцька вперше має намір брати участь в чемпіонаті України серед юнаків. 21 хокеїст брав участь у тестуванні.
Семеро хлопців не змогли здати тестування на прохідний бал. Кращі показники у нападника команди Дмитра Мосюка.

19 вересня в місті Кременчук тестування пройшли 20 спортсменів із команди тренера Олександра Селютіна.  Абсолютна більшість хокеїстів здали нормативи на задовільно. Кращий час та кількість балів у Іллі Мухіна.

20 вересня у місті Калуш під керівництвом молодого тренера Карена Арустамова тестування пройшли 21 вихованець місцевої школи хокею. Четверо з них не змогли отримати прохідні бали. Кращі показники в команді показав Богдан Крайник. Тренерові слід приділити увагу  поліпшенню техніко-тактичних навичок своїх вихованців.

У Кривому Розі всі 20 спортсменів тренера Олександра Пойди пройшли тестування на прохідний бал. Кращі показники продемонстрував Денис Пасько.

24 вересня в Харкові пройшли тестування вихованці місцевої СДЮСШОР. Тренером цієї команди є досвідчений хокейний фахівець Володимир Коробенко. Із 22 спортсменів тільки двоє не змогли здати тести. Більше всіх залікових балів здобув юний харків’янин Іван Козленко.

Завершувалась програма тестування у місті Дружківка, де команда тренера Андрія Кузьминського із спортивної школи хокейного клубу «Донбас» загалом показала пристойний результат тестування. Четверо із 23 хокеїстів не змогли пройти тестування та набрати необхідні бали. Кращим серед юних донбасівців був Ігор Горбунов.

Нижче наведена детальна підсумкова інформація щодо результатів команд при перевірці технічних якостей юних хокеїстів.


Команда ДЮСШ

Тренер

Кількість
вихованців,
які
проходили
тестування

Кількість
вихованців,
які
склали
тести
на оцінку
задовільно

Кількість
вихованців,
які
склали
тести
на оцінку
незадовільно

Кількість
вихованців,
які
можуть бути
допущеними
до змагань

1

“Сокіл-Київ” (Київ)

Зудін Олексій

30

28

2

28

2

“Ковалівські Кабани” (Ковалівка)

Кірьян Вадим

24

9

15

9

3

“Білий Барс” (Біла Церква)

Степанов Євген

19

13

6

13

4

“Крижинка” (Київ)

Бобровніков Василь

21

18

3

18

5

“Спарта” (Луцьк)

Цимбал Дмитро

21

14

7

14

6

“Гладіатори” (Дніпро)

Волошин Володимир

22

11

11

11

7

“Авангард” (Кременчук)

Селютін Олександр

20

19

1

19

8

“Легіон” (Калуш)

Арустамов Карен

21

17

4

17

9

“Кривбас” (Кривий Ріг)

Пойда Олексій

20

20

0

20

10

СДЮСШОР (Харків)

Коробенко Володимир

22

20

2

20

11

“Донбас” (Донецьк)

Кузьмінський Андрій

23

19

4

19

 


Вас може зацікавити