Дмитро Попережай: двічі засмутив молодшого брата, насолодився «картинкою» з Києва та згадав емоційний тайм-аут Бобкіна

Херсонський «Дніпро» заліково стартував у чемпіонаті України з двох перемог над «Легіоном» (7:4, 3:1) і не в останню чергу завдяки 21-річному нападнику першої п’ятірки Дмитру Попережаю. У першій зустрічі уродженець Дніпра закинув дві шайби, а у другій – оформив асистентський дубль.

– Дмитре, дві шайби у першому матчі за «Дніпро» – казковий початок кар’єри у херсонському колективі?

– Гарний початок сезону, але нічого визначного! Головні матчі – попереду.

– А як же ваш дубль у ворота молодшого брата – Валентина Попережая? Це ж неординарна подія.

– Справді, раніше не грали один проти одного на офіційному рівні, бо для Валентина це взагалі була перша гра у чемпіонаті України на дорослому рівні. Перед грою зайшов до нього, «налаштував» як слід на матч (посміхається).

– Пообіцяв засмутити голами?

– Не обіцяв, але передчуття було, що заб’ю! Так, брат засмутився програшам та моїм голам, але загалом Валентин непогано зіграв обидві зустрічі, особливо другу. А ось наприкінці дебютного матчу трохи «поплив»…

– Адже шквал кидків при цьому довелося стримувати: офіційні цифри в протоколі зафіксували шалені 146 кидків по воротах «Легіону» у двох матчах.

– Гадаю, їх було менше. За моїми відчуттями, реальних кидків по воротах  «Дніпро» завдав 80-90 за дві гри, а цифри в протоколі, мабуть, загальні – з урахуванням кидків у бік воріт.

– Цікавить реакція головного тренера Олександра Бобкіна, коли на 8-й хвилині «Дніпро» поступався – 0:3. Мабуть, пристрасті на лаві та в роздягальні вирували?

– Коуч відреагував тайм-аутом, який вийшов доволі емоційним. Олександр Васильович зробив акценти на правильному поверненні в оборону, бо ми почали гру слабко – пропускали на контратаках. Також тренер вніс поправки до позиційного нападу і це принесло свої плоди.

– Як твоя «хімія» у трійці з Миколою Дворником та Артемом Целогородцевим? Оптимальне поєднання?

– Ми працюємо разом з початку льодових тренувань у Калуші і поки що все непогано виходить. Радий нашій спільній праці.

– Які топові події відзначиш для себе на старті чемпіонату України?

– Насамперед, це сам факт повернення хокею на центральну арену країни – київський Палац спорту. Я дивився ігри в Youtube і дуже зрадів побаченому – “картинка” з Києва принесла насолоду! Трансляції були на найвищому рівні!

Запам’яталася і більше, ніж годинна пауза між другим та третім періодами нашого домашнього матчу у Калуші, спричинена повітряною тривогою. Незвичайна практика: пішли з льоду, розшнурували ковзани, хтось сидів, хтось лежав, так і гаяли час. Головне, важливо було не розгубити концентрацію та енергію, щоби дограти потім третій період без пригод.

З інших подій старту сезону запам’яталася спроба нападника «Кременчука» Владислава Браги закинути шайбу у стилі «лакросу», але врятував воротар. І майже вийшло! Цей шоу-епізод – прикраса матчу та доволі непростий хокейний елемент, який не кожному вдається виконати. Я, наприклад, не бачив у «Дніпрі», щоби хтось практикував на тренуваннях такі моменти. Проте мій партнер Денис Бородай відзначився першим хет-триком, чим допоміг зробити найяскравіший камбек «Дніпра» на старті чемпіонату України!

Саме Бородай першим отримав визнання «зірки» матчу за версією самих гравців «щук»! На честь такої події капітан команди Євген Ратушний вручив герою матчу військовий шолом від підрозділу воїнів Сил Спеціальних Операцій, які є пристрасними вболівальниками ХК «Дніпро».

– Так, це наша традиція – відзначати та нагороджувати найціннішого гравця матчу (MVP) одразу після матчу в роздягальні. Минулого сезону це був кашкет, а тепер – військова каска. До речі, до обов’язків MVP входить завдання визначити кращого гравця наступної гри на власний розсуд. І так по ланцюжку.

– Які завдання ставиш перед собою на сезон?

– Приносити користь команді: забивати голи та віддавати передачі. Налаштовую себе на перемогу у кожному матчі і далеко вперед не заглядаю.

– Масовий ракетний обстріл України на початку тижня якось скоригував плани «Дніпра»?

– Так, у нас лунали довгі сигнали тривоги, через що було скасовано два тренування на землі та одне на льоду. Хлопці говорили, що чули вдалині звуки вибухів, але загалом у Калуші досить спокійно – дякуємо за це воїнам ППО та ЗСУ.

– Попереду у «Дніпра» поєдинки проти «Києва» та «Сокола»? Які плани на ці матчі?

– Думаю, ми дотримуватимемося свого стилю і відштовхуватимемося від власної гри, налаштовуючись досягти максимального результату – дві перемоги. Персонально буду радий побачитися з «соколами» Юрієм Качаном та Євгеном Говорушком – з хлопцями ми минулого сезону разом виступали за «Білий Барс».

– До речі, матч із «Соколом» матиме для тебе принциповий характер? Адже ти виступав за киян у юнацькому віці…

– Ні, принципового підходу та підтексту до тієї чи іншої команди в Україні я не маю. А в «Соколі» я справді провів три роки, займаючись під керівництвом спочатку Миколи Майка, а потім два роки під керівництвом Дмитра Марковського.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити