Дмитро Даниленко змінив Польщу на Францію

Кандидат у національну збірну України, 22-річний нападник Дмитро Даниленко перейшов з польського «Заґлембе» у клуб другого французького дивізіону «Кан».

Даниленко народився в Києві і є вихованцем київського «Сокола». З 2013 року він потрапив у систему білоцерківського «Білого Барсу», був з командою чемпіоном України U16 і U20. За першу команду «Барса» хокеїст дебютував 16-річним. З осені 2018-го і по 2020 роки Дмитро виступав у молодіжних лігах Північної Америки, а восени 2020-го знову повернувся у «Білий Барс». Допомігши команді навесні 2021-го вийти в плей-оф, Даниленко наступний сезон розпочав у складі чинного на той момент чемпіона країни «Донбаса», з яким зокрема зіграв два поєдинки в Лізі чемпіонів.

У період 2016-2022 років Дмитро зіграв у чемпіонаті України 125 матчів, у яких закинув 50 шайб і віддав 84 передачі.

У Польщу, в Заґлембе» з Сосновця Даниленко перебрався цьогоріч восени. У 22-х матчах польської Екстракляси він закинув 2 шайби і віддав 1 асист.

З 2016 року Дмитро виступає за збірні України різних вікових категорій. Зокрема він представляв нашу державу на двох чемпіонатах світу в дивізіоні 1В серед юнаків і допоміг команді виграти домашню першість планети в 2018-му. В 2017-2019 роках Даниленко зіграв на трьох чемпіонатах світу в дивізіоні 1В серед молоді до 20 років. З 2018-го гравець почав залучатися до лав національної збірної України і був учасником чемпіонату світу-2019 в дивізіоні 1В (4 матчі, 1 асист). У листопаді Даниленко брав участь в учбово-тренувальному зборі національної команди в Угорщині, але до складу на Меморіал Тамаша Шаркозі не пробився.

Новий клуб Дмитра «Кан» посідає в другому дивізіоні Франції десяте місце серед 14-ти команд. У десяти матчах команда набрала 14 очок. Наступний поєдинок колектив проведе 10 грудня проти «Епіналя». Тоді вочевидь і варто очікувати на дебют Даниленка.

«Дмитро – хороший молодий гравець, не дуже високий за ростом, але з гарним катанням, з хорошими руками та гарним відчуттям гри, – характеризує новачка наставник «Кана» Жюльєн Ґімар. – Він вже має міжнародний досвід і може грати в центрі або на фланзі. Нам потрібен був ще один гравець, щоб створити конкуренцію в команді».

Зауважимо, що в тому ж другому дивізіоні Франції за «Шоле» виступає інший 22-річний український нападник Фелікс Морозов. У десяти матчах він закинув 7 шайб і віддав 9 результативних передач. У турнірній таблиці «Шоле» посідає дев’яте місце.

Вас може зацікавити