Для історії. Ангеліна Майфельд – перша українська жінка-суддя міжнародної категорії

Список хокейних суддів міжнародної категорії поповнився двома особами. Міжнародна федерація хокею за поданням ФХУ присвоїла міжнародну категорію двом молодим рефері – 21-річному Микиті Кочурі і 18-річній Ангеліні Майфельд. Знаково, що обидва арбітри стали першими за історію міжнародниками для хокею в своїх регіонах: Кочура – для Полтавщини, Майфельд – для Дніпропетровщини. Ангеліна до того ж стала першою в історії українського хокею рефері-жінкою, яка отримала міжнародну категорію.

Ангеліна Майфельд народилася в Кривому Розі і хокейні ази отримала в місцевого тренера Євгена Філіпченка. Поряд із навчанням найшвидшій грі в світі наставник прищеплював дівчині суддівські навички.

Торік Ангеліна перебралася до Києва і почала виступати в лавах однієї з найсильніших жіночих команд нашої держави – «Україночки». Також Майфельд є гравцем національної збірної України. Паралельно з допомогою провідних арбітрів вона розвивала вміння судити. І демонструвала, що має до суддівства бажання та хист. Ангеліна повноцінно пройшла тренувальні збори для рефері, які проводила ФХУ, отримавши за їх підсумками оцінки «добре» і «відмінно». Не дивно, що в попередньому сезоні Суддівський комітет Федерації регулярно довіряв Майфельд суддівство поєдинків дитячо-юнацького чемпіонату України. Також вона працювала на трьох матчах Молодіжної хокейної ліги, за участю хлопців, не старших 20 років. І отримувала від інспекторів за свою роботу високі оцінки.

«Ми оцінили старанність і фаховість Ангеліни, – коментує головний суддя ФХУ Максим Урда. – Вона заслужила на те, щоб отримати статус рефері міжнародної категорії. Ангеліна має хист і бажання займатися суддівством. Гарне катання і яскраві жести у виконанні Майфельд демонструють, що вона в перспективі може стати сильною суддею. Розраховуємо, що в наступному сезоні Ангеліна надалі працюватиме в матчах юнацького і молодіжного чемпіонатів України, якщо, звісно, нам вдасться провести ці змагання в умовах війни. Також Федерація хокею України веде перемовини з колегами з сусідніх країн на предмет залучення Майфельд до суддівства матчів іноземних чемпіонатів. Про роботу в національних першостях серед дорослих чоловіків поки говорити рано. Ангеліна має отримати практику і призвичаїтися до найвищих швидкостей. А в перспективі Майфельд цілком може стати хокейною Катериною Монзуль. Чом би й ні?»

 Іван Вербицький, прес-аташе ФХУ

Вас може зацікавити