«Динамо» – «Білий Барс»: анонс перших матчів фіналу ЮХЛ

Найближчої суботи в Дніпрі будуть зіграні перші матчі фінальної серії чемпіонату України з хокею серед юніорів 2000-2003 років народження. У вирішальному протистоянні зійдуться місцева команда «Динамо» та команда БВУФК «Білий Барс» із Броварів.

«Динамо» – БВУФК «Білий Барс»

Фінал чемпіонату України серед юніорів (1-й та 2-й матчі серії)

16-17 березня 2019 року

Початок матчів о 17:00 та о 10:00 відповідно

Льодова Арена (м. Дніпро, вул. Набережна Заводська, 53)

Факти

В регулярному чемпіонаті команди посіли 3-тю та 4-ту сходинки відповідно, пропустивши вперед херсонський «Дніпро» та «Галицьких Левів» із Новояворівська. Проте вже у плей-офф «Динамо» та «Білий Барс» надолужили втрачене.

Дніпровці в ¼ фіналу впевнено розібрались із вихованцями харківської СДЮСШОР (5:1 та 10:2), а у півфіналі здійснили героїчний камбек та виграли серію, поступаючись «левам» 0:2 (0:2; 3:6; 4:2; 6:1 та 3:2 Б).

«Барси» в чвертьфіналі не відчули спротиву «Крижинки» (5:1 та 17:1), а у півфіналі несподівано перемогли головного фаворита змагань – «Дніпро» (3:6, 6:5 Б, 4:3 та 4:2).

За рахунок кращої позиції за підсумками першого етапу «Динамо» матиме перевагу власного майданчика та розпочне фінальну серію в Дніпрі.

Попередні матчі

Між собою команди нинішнього сезону провели чотири зустрічі. В перших двох матчах на арені «ВДНГ» сильнішими виявились господарі. Особливою активністю відзначився Ярослав Панченко, який став автором хет-трику у першому поєдинку.

А січневі поєдинки в Дніпрі принесли дві перемоги «Динамо». В цих матчах 4 шайби закинув нападник «динамівців» Андрій Кривоножкін.

Дата Місто Команда А Команда Б Рахунок
31.10.2018 Київ БВУФК Білий Барс Динамо 5:3 (0:0; 4:1; 1:2)
01.11.2018 Київ БВУФК Білий Барс Динамо 2:1 (2:0; 0:1; 0:0)
19.01.2018 Дніпро Динамо БВУФК Білий Барс 4:1 (1:0; 1:0; 2:1)
20.01.2018 Дніпро Динамо БВУФК Білий Барс 3:2 (2:1; 0:0; 1:1)

Найрезультативнішими гравцями в очних протистояннях стали «динамівці» Станіслав Садовіков (7 очок, 3+4) та Андрій Кривоножкін (6 очок, 5+1). У складі «барсів» найрезультативнішими були Ярослав Панченко та Артем Грабовецький (по 4 очка, 3+1). Втім потрібно зауважити, що Олександр Бобкін застосовував серйозну ротацію складу протягом сезону і проти «Динамо» «барси» грали різними складами.

Очікування

Фаворитом перших двох матчів є команда з Дніпра. І справа не лише у тому, що команда Сергія Лубніна краще провела регулярний чемпіонат. Олександр Бобкін перед матчами в Дніпрі не зможе розраховувати на групу основних виконавців, яка буде задіяна у складі першої команди в матчах ½ фіналу національного чемпіонату проти «Донбасу».

Хоча цей факт не завадив команді з Київської області здобути перемогу в Херсоні, яка стала ключовою в серії проти «Дніпра». Адже глибина складу у «барсів» є доволі серйозною. А серйозна ротація складу «Білого Барсу» може зіграти не на користь команді Сергія Лубніна, який завжди перед матчами проводить глибокий аналіз дій суперників.

До речі протистояння Сергія Лубніна та Олександра Бобкіна є ще однією родзинкою серії. Бобкіна можна назвати учнем Лубніна, адже в часи активних виступів у хокеї Олександр Васильових виступав під керівництвом Сергія Миколайовича у «Беркуті» та національній збірній.

Наразі Сергій Лубнін має можливість довести, що є успішним тренером не лише на рівні майстрів, а й на рівні юних хокеїстів. Для Бобкіна ж нинішній сезон є найуспішнішим за час самостійної роботи і 36-річний наставник прагне завершити його на мажорній ноті.

Судді

Перші два матчі фінальної серії довірено обслуговувати столичним арбітрам із серйозним міжнародним досвідом – Андрію Сєвруку та Антону Перетятьку. До речі, Антон Перетятько минулого сезону обслуговував матчі чемпіонату світу серед юніорів у місті Києві, а нинішнього сезону працюватиме на турнірі аналогічного статусу в Угорщині.


Вас може зацікавити