День сенсацій в жіночому чемпіонаті

В столиці України триває перший тур жіночого чемпіонату країни з хокею. В суботу ігровий день відкривали «Королеви Дніпра» та «Пантери». Минулого сезону харків’янки стали єдиним колективом, який зумів відібрати бодай очко у чемпіона країни. Тому чергове протистояння команд з Дніпра та Харкова мало додаткове підґрунтя. Тим більше, що перед початком гри команда Вадима Радченка отримала підсилення у вигляді найкращого нападника попереднього сезону Діани Ковтун та кваліфікованого захисника Владлени Тарасової.

«Пантери», не зважаючи на меншу кількість часу на відпочинок, розпочали гру більш жваво. Вже на 77-й секунді матчу Владислава Скащук після передачі Діани Ковтун запалила червоне світло за воротами Марини Лисенко. Не минуло й двох хвилин, як ще одну передачу Ковтун втілила в гол Ольга Ієвлєва. Приголомшені таким початком гри, «Королеви Дніпра» виглядали геть розгубленими і до середини стартового періоду пропустили ще тричі. Світло у кінці тунелю для команди Олексія Короткого запалила Валерія Манчак, наприкінці періоду відігравши одну шайбу.

У другій частині матчу команди обмінялися точними кидками: на шайбу Тетяни Слащової «королеви» відповіли точним кидком Олени Ткачук. Остаточно інтрига зникла на початку заключної 20-хвилинки. Інна Вансович та Владислава Скащук закинули з інтервалом в 60 секунд і довели перевагу «Пантер» до 6 шайб. Дві шайби Валерії Манчак здавалося відродили натяк на інтригу, але останнє слово у грі було за харків’янками. Капітан команди Тетяна Слащова у меншості перехопила шайбу та переграла Марину Лисенко.

9:4 – «Пантери» не просто завдали чинному чемпіону першої поразки в історії, а й очолили турнірну таблицю змагання. А форвард «рожево-чорних» Владислава Скащук у двох стартових матчах не йшла з майданчика без хет-трику.


За не менш сенсаційного сценарію відбувся й другий матч ігрового дня. Минулого сезону поразка від «Дніпровських Білок» не дозволила «Україночці» фінішувати на другій позиції за підсумками регулярного чемпіонату.

Підопічні Сергія Зубкова дуже активно розпочали поєдинок. Як виявиться у підсумку, «білки» робили ставку на старт та кінець кожного із періодів. Втім відкрити рахунок гостям вдалося під час однієї з нечисленних контратак. Інгуна Лукашевіца у боротьбі відкинула шайбу Вікторії Ценовій, яка зі слоту розстріляла ворота Вікторії Ткаченко. Наприкінці першого періоду ініціатива знову перейшла до команди з Дніпра, якій вдалося реалізувати один із двох реальних моментів для взяття воріт. У киянок гра в нападі у цьому поєдинку відверто не йшла. І це попри те, що підопічні Євгена Аліпова провели у зоні суперниць відсотків 80 усього ігрового часу.

Шанс виправи ситуацію господарки отримали в середині другого періоду. Проте Юлія Вергілес не зуміла переграти Аріну Секрієрі під час виконання штрафного кидки. Не закидаєш ти – закидають тобі. Старе як світ правило підтвердила Інгуна Лукашевіца, яка використала вивірену передачу від Аліки Гадлії.

У заключній 20-хвилинці «Україночці» нарешті вдалося відквитати одну шайбу: Юлія Добровольська найкраще скористалася сумбуром перед воротами «білок». Але на більше киянок не вистачило. А під завершення гри латвійка Лукашевіца зробила хет-трик, з близької відстані вразивши ворота Ірини Бедокурової.

Завтра перший тур завершиться матчами «Королеви Дніпра» – «Дніпровські Білки» (11:30) та «Україночка» – «Пантери» (14:15).


 

«Королеви Дніпра» – «Пантери» – 4:9 (1:5; 1:1; 2:3)

14 жовтня 2017 року, 17:00. Льодова арена (м. Київ)

Судді: А. Кузьмінський, В. Мельничук

Королеви Дніпра: М. Лисенко (00:00 – 6:43 та 11:15 – 60:00), О. Лисенко (6:43 – 11:15). О. Ветренко – К. Ветренко, Русак – Суботіна. Лаломова – Т. Ткаченко – Євтєхова, Кривоніщенко – Ткачук – Манчак, Андрух.

Пантери: Царалунга. Макаренко – Тарасова, О. Вансович – Липчанська, Братусь – Кузьменко. І. Вансович – Слащова – Скащук, Ієвлєва – Ковтун – Макренська, Середенко – Гречихіна – Шушманова, Пересунько.

Голи: 0:1. Скащук (О. Вансович, Ковтун, 1:17), 0:2. Ієвлєва (Ковтун, 2:07), 0:3. Ковтун (6:43 – більш.), 0:4. Скащук (І. Вансович, Слащова, 7:55 – більш.), 0:5. Ковтун (Макренська, 11:15), 1:5. Манчак (15:29), 1:6. Слащова (Скащук, і. Вансович, 38:53), 2:6. Ткачук (Манчак, 39:15), 2:7. І. Вансович (41:05), 2:8. Скащук (42:05), 3:8. Манчак (47:12), 4:8. Манчак (48:47), 4:9. Слащова (58:52 – менш.).

Штраф: 16 – 24

Кидки: 25 – 25

 

«Україночка» – «Дніпровські Білки» – 1:4 (0:2; 0:1; 1:1)

14 жовтня 2017 року, 19:30. Льодова арена (м. Київ)

Судді: А. Кузьмінський, В. Мельничук

Україночка: В. Ткаченко (Бедокурова, 40:00). Криворучко – Романенко, Кобчук – Бажан, Удовиченко – Вербенко. Громова – Добровольська – Слатвицька, Елізабет Аліпова – Елен Аліпова – Вергілес, Артем’єва – Балишева – Бобошко, Писаренко.

Дніпровські Білки: Секрієрі. Вульфсон – Кутузова, Ратушна – Зєбзєєва, Слободянюк. Борисенко – Лукашевіца – Денисенко, Александрова – Бурячок – Бойко, Гадлія – Ценова – Єременко.

Голи: 0:1. Ценова (Лукашевіца, Гадлія, 7:56 – більш.), 0:2. Лукашевіца (Ценова, 18:52), 0:3. Лукашевіца (Гадлія, 34:14), 1:3. Добровольська (47:37), 1:4. Лукашевіца (Єременко, 52:22).

Нереалізований штрафний кидок: Вергілес (33:14, воротар)

Штраф: 4 – 2

Кидки: 40 – 27


Вас може зацікавити