День 17-х номерів у Кременчуці

Результативний поєдинок лідерів чемпіонату завершився прогнозованою перемогою підопічних Дмитра Підгурського. Ця перемога наблизила хокейний клуб «Кременчук» до перемоги у регулярному чемпіонаті на відстань всього одного очка.

ХК «Кременчук» – «Дженералз» – 6:3 (3:0; 2:2; 1:1)

11 березня 2015 року, 18:00. Арена «Айсберг», 300 глядачів

Судді: М. Урда, А. Перетятько, О. Серебряков

ХК Кременчук: Е. Захарченко (Мих. Шевчук, 51:30). В. Романенко – Логвиненко, Варивода – Сірченко, Забулонов – Жовнір, Муль. Микулко – Кузьмік – Чердак, Луговий – Чернишенко – Бойков, Лисак – Мак. Шевчук – Кочмар, Бобков – М. Дворник – А. Захарченко.

Дженералз: Степанков. Ляшок – Порупа, Татаренко – Оксененко, Маслов – Гаврильченко, Борисов. Мадера – Хміль – Караульщук, Долинін – Мельников – Єловиков, Шапіро – Кузьменко – Геращенко, Генералов – Черниченко – Вал. Андрєєв.

Голи: 1:0. Чернишенко (Луговий, Лисак, 14:28), 2:0. Бойков (Чернишенко, Луговий, 19:08), 3:0. Чердак (Микулко, Кузьмік, 19:30), 4:0. Сірченко (Луговий, Бойков, 21:52 – більш.), 4:1. Мадера (Караульщук, Кузьменко, 26:24 – більш.), 4:2. Мадера (Хміль, Караульщук, 33:46), 5:2. Чердак (Микулко, Кузьмік, 35:29), 6:2. Луговий (Бойков, Сірченко, 48:00), 6:3. Оксененко (Долинін, Єловиков, 51:51 – більш.).


Ослаблений відсутністю кількох основних виконавців хокейний клуб «Дженералз» їхав до Кременчука не у якості фаворита. У команди зі столиці фактично випала ціла ланка атаки, в якій грали брати Дворники та Дмитро Коржилецький. Не допоміг команді у першому матчі і дискваліфікований Євген Секірко. Закрити позицію останнього був покликаний капітан «генералів» Олександр Хміль, якого Анатолій Давидов перевів у напад. Також керманич гостей відразу кинув у бій всіх новачків команди. Звичайно, про зіграність у такій ситуації мова не йшла.

Поки кияни притирались один до одного, господарі за рахунок швидких атак показали свою силу. Володимиру Степанкову довгий час вдавалося рятувати свою команду, проте ближче до завершення стартового ігрового відрізка господарі досягли свого. Дмитро Чернишенко, Антон Бойков та Володимир Чердак по разу розписались у воротах суперника, зробивши вагому заявку на перемогу у матчі.

В подальшому гра вирівнялась, проте підопічні Дмитра Підгурського впевнено тримали комфортну дистанцію, не дозволяючи опонентам навіть подумати успішний підсумок.

Що ж до героїв зустрічі, то в черговий раз слід виділити Владислава Лугового, бомбардирські подвиги якого стають доброю звичкою. Також цікавим фактом є те, що 4 з 9 шайб у матчі закинули гравці з 17-м номером на светрі: дублями відзначились Володимир Чердак та Олексій Мадера.

У завтрашньому поєдинку може визначитися переможець регулярного чемпіонату. Господарям льоду для бронювання за собою 1 номера посіву в плей-офф достатньо здобути одне очко.


Вас може зацікавити