«Ціль в нас одна — 17 грудня заспівати гімн з кубком та золотими медалями на грудях». Гравці молодіжної збірної поділились думками щодо прийдешнього ЧС

Вже завтра молодіжна збірна України вирушає на заключний збір перед чемпіонатом світу, який стартує 11 грудня. Для частини гравців цей ЧС буде останній у цій віковій категорії, а хтось дебютуватиме на молодіжному рівні, проте кожного із цих хокеїстів обʼєднує одна мета — показати себе якнайкраще на зборах, вдягнути синьо-жовту форму та зробити все, аби зайняти перше місце.

Напередодні відʼїзду гравці, яких викликали на збір, поділились чим відрізнятимуться тренування в листопаді та в грудні та що для них означає прийдешній чемпіонат світу.

Олексій Дахновський, капітан команди, каже, що найбільшою відмінністю між цими зборами є те, що чекає на команду на завершення. В листопаді хлопці повернулись у свої клуби й продовжили сезон, зараз їхнім завданням буде гідно представити Україну. «В листопаді особисто для мене було багато нових облич, яких я ніколи раніше не зустрічав, — каже Олексій. — Зараз вже з усіма познайомились і є вже більш конкретне бачення команди, тож залишається лише пройти останні приготування і в бій».

Бій для команди розпочнеться 11 грудня й триватиме цілий тиждень: «Скажу одразу, мотивації вистачає і очікування від себе та команди лише найвищі. На мою думку, сама назва турніру, чемпіонат світу, несе в собі достатньо мотивації. Її факторів дуже багато, можна до ранку перераховувати, починаючи від того, що ми представляємо свою країну на міжнародному рівні, закінчуючи якимись власними бажаннями і мріями».

Асистент капітана на листопадовому зборі, Микита Сидоренко, каже, що обидва збори є дуже важливими: «Для мене немає різниці на який збір їхати, вони обидва дуже важливі для підготовки команди, але збір перед самим чемпіонатом потребує більше концентрації та командної роботи».

Більшість гравців вже встигли відчути один одного в ігрових поєднаннях, познайомитись поза льодом та зрозуміти, яка команда готується займати перше місце цього року: «На цей ЧС ми їдемо дуже сильним складом, тому чекаю, що ми виведемо молодіжну збірну у вищий дивізіон, а вже на другому плані стоять певні особисті цілі», — впевнений Микита.

Для нападника Климентія Лисака визначальним на зборах в листопаді стало знайомство з новим тренером, його вимогами та баченням гри: «Коли ми приїдемо на ці збори, то вже буде розуміння, що тренер хоче від нас бачити». Однак, як і говорили його партнери по збірній, й для нападника вони відрізнятимуться морально: «В листопаді ми грали проти чеських клубів, а зараз попереду чемпіонат світу, це абсолютно інший хокей, тому нам треба підготуватись як фізично, так і морально»

Проте Климентій налаштований дуже позитивно: «Ми повинні нарешті здобути золоті медалі та піднятись вище у класі. З іншими думками я та команда не збирається туди їхати, тільки перемога! Моя мотивація в тому, аби вдягнути джерсі з тризубом на грудях та представити Україну на міжнародній арені. Аби в такий важкий для нас час як можна більше людей дізналося, що Україна попри все розвивається й перемагає у хокеї!»

Центральним на листопадових зборах Володимир Волков  також називає знайомство з новим тренером та його підходом до роботи. «Ні для кого не секрет, що специфіка ЧС Ю20 в тому, що він проходить практично в середині сезону, в грудні, тому багато часу для підготовки немає, оскільки всі залучені у клубах, тому в листопаді ми більше з кимось зустрілись, з кимось познайомились, дізнались про моменти, які він би хотів бачити у грі новий головний тренер. Багато речей не змінюється з того, що він нас вимагали раніше, тому тактика для всіх знайома. Зараз ми збиратимемось за тиждень до чемпіонату, знову багато часу в нас не буде. Проте всі ми професіонали й розуміємо рівень відповідальності. Зараз ми маємо налагодити внутрішню «хімію» й підійти готовими до чемпіонату на 100 відсотків».

Для Володимира цей чемпіонат світу буде третім, розповідає оборонець: «Один був з Ю18, інший з Ю20 і в обох випадках ми здобули срібло. Срібло, мабуть, найбільш образлива медаль, проте воно дає тобі мотивацію працювати ще більше, аналізувати що ти робив не так й приділяти величезну увагу навіть найдрібнішим деталям, ще більше працювати й прогресувати. 

Проте це таке несамовите відчуття, бо ти був так близько, але не зміг досягти того, про що мріяв. Зараз, коли ми вдягнемо майку збірної з тризубом на грудях, сумніваюсь, що хтось потребуватиме додаткової мотивації. Ми всі розуміємо відповідальність й знаємо свою роль в команді. Мотивації хоч відбавляй, а ціль в нас одна – 17 грудня заспівати гімн з кубком та золотими медалями на грудях», — підсумовує Володимир.

«Для мене будь-які збори — це велика відповідальність, — бере слово захисник Андрій Пуздрановський, — Вміння показати себе, свої досягнення, взяти щось нове для себе від інших гравців, адже ми всі граємо в різних командах й навіть країнах. І, звичайно, чим ближче до ЧС, тим ця відповідальність зростає. Я буду намагатися на всі 100% зробити те, що від мене очікують тренери і команда». 

Працювати на 100% це те, чого чекають тренери від кожного починаючи ще зі зборів й потім на всіх матчах чемпіонату світу. В клубах хокеїсти відіграють десятки ігор за сезон, зараз на хлопців чекатиме лише 5, де кожен має показати свій максимум. Для Андрія мотивація показати цей максимум — це досягати результатів, які зрештою приведуть до перемоги. «Від цього чемпіонату я чекаю на цікаві та видовищні ігри, сильних суперників і звичайно, на нашу перемогу! Зроблю все від себе можливе і неможливе, щоб саме ми одягли золоті медалі!»

Для ще одного можливого дебютанта чемпіонату світу на молодіжному рівні нападника Нікіти Іващенка першочерговою різницею є факт, що не всі після тижня тренувань залишаться на чемпіонат: «З 15 нападників 3 поїдуть додому. Я розумію, що повинен працювати в декілька разів більше, аби довести тренерському штабу, що саме я маю залишитися у фінальному складі. Я готовий до цього й готовий показувати свою найкращу гру».

Як і кожен з гравців, з ким спілкувались, Нікіта теж розповідає про перемогу як основну мотивацію: «Я стану частиною шляху нашої збірної до перемоги й хочу залишити свій вагомий внесок на цьому шляху. Наше найбільше бажання та основне завдання зараз — перемогти, піднятись на сходинку вище, наблизитись до еліти світового хокею. Думаю, ця мрія обʼєднує всіх нас: гравців, вболівальників, всіх українців. Хочеться також показати нашу найкращу гру, залишити приємні враження від гри збірної України в наших рідних, близьких та наших найкращих вболівальників»

 

Кожен із хокеїстів чекає на можливість показати себе якнайкраще на зборах, аби з 11 до 17 грудня кожної своєї гри співати гімн України. Бажаємо успіхів на заключному перед чемпіонатом світу зборі та вболіваємо за молодіжну збірну України.

 

Вас може зацікавити