«Чортова дюжина» голів, синець під оком та фініш першого тренувального мікроциклу

Сьогодні, 11 квітня в Таллінні, у національної збірної України фінішував перший мікроцикл навчально-тренувального збору і завершився він двостороннім контрольним матчем між командою в синіх та жовтих джерсі:

Воротарі: Захарченко, Дьяченко, Кубрицький.

«Сині»: Пангелов-Юлдашев – Мережко, Пересунько – Мазур – Трахт, Сисак – Гребеник, Панченко – Ружніков – Ворона, Варава – Куцевич – Денискін (друга половина матчу).

«Жовті»: Андрейків – Воронін, Лялька – Німенко – Коренчук, Ігнатенко – Ратушний, Фадєєв – Бородай – Морозов, Варава – Куцевич – Денискін (перша половина матчу).

Зустріч складалася із двох половин по 35 хвилин «брудного» часу. Точніше, друга навіть вийшла довшою на п’ять хвилин, оскільки «суддя з секундоміром», котрий стежив за матчем з трибуни тренувального катка «Тондіраба», «накинув» командам «кілька хвилин» у традиціях футбольного чемпіонату світу в Катарі. А ім’я цього «хронометриста» – Вадим Шахрайчук. Наставника збірної України так захопив процес камбека «жовтих», які ближче до фіналу перевернули рахунок з 3:7 на 6:7, що деякі гравці у синіх джерсі навіть вголос висловлювали думку, що назріває – 7:7. Однак штурм Жовтих із заміною воротаря на польового гравця не змінив результат. «Сині» взяли гору – 7:6, а команда, що програла, побігла три штрафні кола.

«Наприкінці дуже розлючив момент, коли ми трохи розслабилися і підпустили суперника в рахунку, що могло закінчитися нелогічною нічиєю», – згадує Олександр Пересунько, п’ятірка якого закинула 5 з 7 шайб! – Приємно, що наше поєднання  зіграло результативно, порозуміння у трійці покращується з кожним днем і це тішить».

На думку Пересунька, після перемог над Угорщиною та ідеального навантаження у першому мікроциклі, наша збірна наразі на підйомі і буде ще кращою та міцнішою, якщо нікого не втратить до старту ЧС-2023 в Естонії через травми. Але від них, як відомо, ніхто не застрахований. Навіть у тренувальній двосторонці ледь не вибув із обойми захисник Артем Гребеник, якому в невинній ситуації ключкою завдали глибокого розсічення під оком, але хокеїст мужньо дограв зустріч із закривавленим лейкопластирем під оком, а потім ще й узяв участь у тренуванні з ЗФП!

Якщо не рахувати прикру травму Гребеника, то коуч Вадим Шахрайчук залишився задоволений спарингом: «Незважаючи на навантаження, хокеїсти витримали високий темп і зіграли на гарних швидкостях. Хлопці відпрацювали, хоча не обійшлося без помилок під час повернення до оборони. Ну і воротарі не повинні так багато пропускати», – резюмував двосторонній матч головний тренер збірної України Вадим Шахрайчук.

Варто сказати, що 12 із 13-ти шайб у матчі закинули форварди і лише один гол в активі захисника у синій джерсі. Після цієї тренувальної гри тренерський штаб надав хокеїстам заслужений вихідний.

«Якщо підсумувати двосторонній матч, то у нашої «Жовтої» команди не вийшов початок, коли ми багато пропустили та відпустили супротивника у рахунку. Напевно, наклала відбиток навантаження від пізнього, неприємного, але потрібного тренування напередодні, де ми багато набігалися. Та й взагалі, важкий мікроцикл видався, але ми добре попрацювали і далі має бути легше, – коментує результат спарингу нападник Ілля Коренчук. – Чому програли спаринг? Наша команда мала моменти в кінцівці, зокрема був шанс у мене, але підвела реалізація. І лід. В кінці він вже був далекий від ідеалу, тому і зіграв на користь «Синіх».

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ із Таллінна

Титульний партнер національної збірної України – INNOVECS

Вас може зацікавити