Броніслав Самовіч помер у день свого 79-річчя

Сумна звістка прийшла сьогодні з Риги. У віці 79 років у день свого народження 14 квітня перестало битися серце Заслуженого майстра спорту УРСР, блискучого в минулому воротаря та професійного тренера-селекціонера київського “Сокола” Броніслава Самовіча.

«Бронислав Вікторович помер у лікарні після тривалої хвороби на цукровий діабет, включаючи професійні воротарські травми, які проявилися у похилому віці. Вочевидь, ускладнення на здоров’я дав і коронавірус, який Самович так і не зміг перебороти», – сказала донька Наталія.

Броніслав Самовіч народився 14 квітня 1943 року у Ризі. Під час ігрової кар’єри виступав у ризькій «Даугава», саратовському «Кристалі», московському “Локомотиві”, двічі вигравав Кубок Шпенглера та залучався до складу другої збірної СРСР, але через численні травми голови змушений був завершити ігрову кар’єру.

Тренерську діяльність Самовіч розпочав у «Іжсталі», але в 1978 року Броніслав став помічником старшого тренера київського «Сокола» Анатолія Богданова, відповідаючи за селекцію команди. На цій посаді пропрацював майже 15 років і зробив вагомий внесок у видатний бронзовий зліт «Сокола» в чемпіонаті-1984/85, отримавши звання «Заслужений тренер УРСР».

Федерація хокею України висловлює щирі співчуття рідним та близьким Броніслава Самовіча. Церемонія прощання із Броніславом Вікторовичем відбудеться 19 квітня у Ризі.

Вас може зацікавити