Без розгойдування та багажу: збірна України стартує на Універсіаді матчем проти грізної Канади

🇺🇦🏒🥅 Сьогодні, 12 січня, о 20:00 за київським часом студентська збірна України зіграє у американському Кантоні перший матч у рамках Всесвітньої зимової Універсіади проти збірної Канади.

🔥20.00 студентська збірна України – студентська збірна Канади

📺Трансляція: YouTube.com/FISUTV

У першому ж матчі на зимовій Універсіаді-2023 у США (гравці віком до 25 років) календар приготував збірній Україні тест у вигляді зустрічі проти грізної Канади, яка на трьох останніх студентських зимових Іграх здобувала виключно бронзові медалі в чоловічому хокеї і приїхала до Лейк-Плесіда за найвищими нагородами, про що не приховує тренерський штаб на чолі з 63-річним Гардінером Макдугеллом.

Для досягнення поставлених завдань «Кленові Листя» зібрали гравців виключно з університетської ліги Канади, рівень якої минулого тижня добре відчула наша збірна, зігравши в турне Канадою чотири виставкові матчі (1 перемога, 3 поразки). Цікаво, що три канадські хокеїсти грали проти «синьо-жовтих» у іграх турне «Hockey Can’t Stop Tour»: форвард Джарред Дмитрів і воротар Ренді Росс з Університету Саскачеван, а також захисник з досвідом виступів в АХЛ – Ноах Кінг із Університету Калгарі. До речі, у другій за силою лізі Північної Америки (АХЛ) із канадського складу «засвітилися» п’ять хокеїстів, але ще більше канадці пишаються попаданням на драфт НХЛ 7 своїх збірників – згаданого вже воротаря Ренді Росса (6 раунд драфту НХЛ-2019, «Філадельфія»), захисників – Скотта Волфорда (3 раунд 2017 року, «Монреаль»), Якоба Пекетта (7 раунд 2017 року, «Нешвілл»), Метта Брассарда (7 раунд 2017 року, «Ванкувер»), нападників – Бретта Девіса (7 раунд 2 , «Даллас»), Бреді Гілмора (7 раунд 2017 року, «Детройт») та Ліама Хавела (4 раунд 2017 року, «Даллас»). Ніхто з них у НХЛ не грав, але сам факт попадання на драфт говорить про високий потенціал та здібності цих молодих виконавців. Той же Хавел на дуже гарному рахунку і цього сезону, набравши 29 очок у 20-ти матчах за свій Університет Френсіса Хав’єра. Однак найкращу статистику в поточному сезоні мають не драфтовані виконавці, а 23-річний представник Університету Торонто – Кейл Боллер (30 очок у 18 іграх).

«Ми непогано уявляємо силу збірної Канади та розуміємо, що це буде дуже складна для нас гра, – каже нападник збірної України Артем Целогородцев. – У них дуже спритні та майстерні гравці. У той же час, ми віддамо всі сили, щоб перемогти, а для цього слід грати грамотно в обороні і максимально ефективно поставитися до своїх моментів в атаці.

Загалом, налаштовуємося показати максимальний свій рівень на Універсіаді та мріємо вийти в медальний раунд, де дуже хотілося б зіграти зі збірною США – головним фаворитом турніру! Американці вже показали серйозність своїх намірів у першій грі зимових Ігор, знищивши у своїй групі команду Великої Британії з дивним рахунком – 18:0 (після 81 кидка по воротах!) Дай Боже, побачимося з Америкою у плей-оф. Але для цього необхідно «вичавити» з себе максимум».

Звертаємо увагу, що після тяжкої травми Дениса Матусевича до лінії оборони збірної України влилися одразу троє наших легіонерів-«американців» – Олексій Дахновський, Андрій Євтухов та Арсен Палійчук. Усі вони готові зіграти сьогодні. При цьому залишається під сумнівом участь у матчі захисника Івана Сисака, у якого піднялася температура.

І ще важлива деталь. Перед стартом турніру у наших тренерів і гравців думки зосереджені не тільки про майбутню зустріч з Канадою, а й про те, чи зможе до гри під’їхати два баули з речами, джерсі і половиною чохлів для гравців, що загубилися після перельоту з Вінніпега до Монреалю. “Якщо з Канади не вдасться отримати весь комплект форми або знайти заміну, то гра взагалі може опинитися під загрозою зриву”, – повідомив головний тренер збірної України Вадим Шахрайчук.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ

Вас може зацікавити