Бабинець: «Зараз у збірній утворився «сплав» молодості та досвіду»

Нападник Сергій Бабинець уже встиг пройти два відбори на Олімпійські ігри, чотири чемпіонати світу та чимало викликів до лав збірної в рамках підготовки до міжнародних змагань. Наразі Сергій готується разом із головною командою країни до турніру «Beat Covid-19 Ice Hockey Tournament», що проходитиме в словенській Любляні.

Які перші враження від роботи з новим тренером збірної Вадимом Шахрайчуком і яка атмосфера панує в колективі, гравець розповів пресслужбі Федерації хокею України

–       Як самопочуття після перших днів зборів національної команди?

Для мене з самого дитинства велика честь представляти країну в хокейних баталіях. Тому я приїжджаю виступати за збірну завжди з великою мотивацією. Що особливо тішить мене – ця мотивація не зменшується з року в рік. Авжеж, зараз була доволі велика пауза для мене та хлопців із «Білого Барса» перед приїздом до лав національної команди. Фізичні кондиції дещо втратили, але тренерський штаб зараз дає нам дуже хороші інтенсивні тренування, тому я впевнений, що до міжнародного турніру в Любляні ми підійдемо в повній бойовій готовності.

–       Як тобі працювати під керівництвом Вадима Шахрайчука?

Раніше з Вадимом Валерійовичем ми зустрічались на майданчику лише як хокеїст із хокеїстом, або ж під час матчів із командами, що він тренував. Враження від роботи тільки позитивні. Усі гравці налаштовані на бій, усі розуміють, куди ми їдемо і які суперники на нас чекають. Цей турнір принесе нам дуже великий досвід як для команди, адже ми матимемо можливість перевірити, на що ми здатні, спробувати свої сили з потужними командами, які нещодавно ще грали в елітному дивізіоні. Так що це будуть дуже цікаві змагання. 

–       Які очікування від прийдешнього турніру в Любляні?

Я – максималіст, тож ставитиму перед собою максимальні ці на прийдешній турнір. Думаю, велику роль зіграє наш психологічний стан. Ми всі люди, шайба одна і на початку гри рахунок 0:0. Якщо ми віритимемо одно в одного та у свої сили, усе вийде. 

–       Цього разу до національної команди прибуло чимало молодих гравців. Як уживаєтесь? 

У нас дуже дружній колектив. Молоді хлопці, які зараз прибули до лав збірної, своєю грою показують, що готові займати лідерські позиції. У нас такий собі «сплав» молодості та досвіду. Усіх намагаємось підбадьорювати. Зважаючи на свій досвід, знаю, що для молодих хокеїстів, дуже важливою є підтримка. Тож намагаюсь максимально підтримувати кожного гравця, говорити йому про те, що все вийде. Думаю, якщо Ви запитаєте в молодих, чи все гаразд, вони скажуть, що все круто і старші лише підтримують. 


Вас може зацікавити