Артем Гребеник: «Я вважаю, що подорослішав!»

Трохи більше трьох місяців залишається до старту Чемпіонату світу (U20), тож пресслужба Федерації поспілкувалася з одним з кандидатів у нашу молодіжну збірну, гравцем хокейного клубу «Білий Барс» Артемом Гребеником. Ми дізналися чи готовий він зіграти на матчах такого рівня, як пройшов тренувально-навчальний збір його команди та чому уміти кататися на роликах необхідно хокеїстам.

Як проходить тренувально-навчальний збір? Тренування у Костянтина Буценка важкі?

– Так, тренування тренер дає досить складні, але водночас цікаві. Суттєво відрізняються від інших, які мені доводилося відвідати. Загалом збір пройшов чудово. Це були три тижні завзятої роботи над собою.

Вам більше подобаються силові тренування чи ігрові?

– Я надаю перевагу ігровим тренуванням, тому що вони інтерактивні. Для мене силові – більш статичні: доводиться просто виконувати певні вправи на ту чи іншу групу м’язів, переважно не сходячи з місця. Тому вони трохи нудні. Ще й складні.

Як відпустка пройшла? Добре відпочили?

– Так, разом з сім’єю з’їздив на море. Крім того, вільний час проводив зі своїми друзями. Загалом відпустка вдавалася, я гарно відпочив і можу з впевненістю сказати, що готовий до нового сезону.

Ви один з кандидатів у молодіжну збірну. Чи є це додаткової мотивацією працювати ще більш завзято?

– Звісно, я не один кандидат у молодіжну збірну з нашої команди, тому дух конкуренції витає у повітрі (сміється). Переконаний, що кожен з нас мріє зайняти там своє вакантне місце.

Двічі ви брали участь у турнірах разом зі збірною. Але до матчів чемпіонату діло не доходило. Як вважаєте, чи підвищилися шанси зіграти зі збірною цього року у київському Палаці спорту?

– Так, я вважаю, що подорослішав. Завдяки тренуванням під керівництвом Олександра Бобкіна (прим. асистент головного тренера ХК «Білий Барс») та Костянтина Буценка (прим. головний тренер ХК «Білий Барс»), мої ігрові показники значно виросли. Тепер я намагаюся грати в більш дорослий хокей і готовий до матчів Чемпіонату світу.

–  «Білий Барс» – це команда, у якій більшість хлопців ваші однолітки. На вашу думку, це підвищує конкурентоспроможність чи краще було б грати у команді з більш старшими та досвідченими гравцями?

– Якщо чесно, мені легше знаходитися у команді, де грають мої однолітки. З ними простіше знайти контакт на ігровому майданчику. Крім цього, можна ще й весело провести свій вільний час. Не думаю, що зі старшими і більш досвідченішими гравцями так вийде.

На скільки мені відомо, крім хокею, ви ще захоплюєтеся катанням на роликах. Як ви почали цим займатися?

– Оскільки літом, на жаль, особливо не має можливості проводити тренування на льоду, доводиться переходити на ролики. Катання на них надзвичайно схоже до катання на ковзанах. До речі, на них теж можна тренувати володіння ключкою та розвивати інші навички. Тому це корисно для будь-якого хокеїста.

 


Вас може зацікавити