Андрій Євтухов: «Планую провести наступний сезон у США»

Захисник національної збірної України з хокею Андрій Євтухов минулий сезон провів у США, граючи в USPHL Premier. Він прилітав до України на підготовку з командою Вадима Шахрайчука до турніру в Любляні, а тепер знову повернувся, щоб провести відпустку з рідними та залікувати мікротравми.

Як оцінив попередній сезон, що було складного та незвичного, а також про його виступи у збірній України та плани на наступний сезон – читайте в цьому інтерв’ю.

– Як наразі проводиш цю відпустку?

– Із великим задоволенням, заліковую мікротравми і готуюся до наступного сезону.

– Де встиг відпочити? Чи навпаки тренувався весь час?

– Відпочиваю в основному вдома в Києві. Намагаюся підтримувати себе в хорошій фізичній формі і проводжу багато часу з сім’єю.

– Згадуючи попередній сезон, наскільки він був виснажливим?

– Попередній сезон був дуже насичений і досить непростий. Через пандемію та в цілях безпеки всім доводилося переодягатися на вулиці весь рік, як перед тренуваннями, так і перед матчами, що звичайно ж позначалося на льоду.

– Який найяскравіший момент у попередньому сезоні?

– Напевно, найяскравіший момент, який запам’ятався був, коли проходили збори в молодіжній і національній збірних, завжди приємно побачитися з усіма і отримати досвід із тренувального процесу.

– Які враження залишились від дебюту в збірній?

– Досить позитивні, спасибі, звичайно, тренерському штабу за надану можливість побачити на власному досвіді, як грають команди Дивізіону А. Відчувається, наскільки велика різниця в швидкості та в ухваленні рішень.

– Як оцінюєш свій виступ у Любляні?

– Свій виступ у Любляні я вважаю досить непоганим, якщо дивитися на кількість ігрового часу. В майбутньому буду намагатися проявити себе і довести, що мене не даремно викликали до складу національної збірної!

– Як комунікував із тренерським штабом улітку?

– Із тренерським штабом намагаюся завжди бути на зв’язку, якщо виникнуть які-небудь питання, тренери завжди можуть щось підказати.

– Чи отримав від тренерів певні завдання для підтримки форми?

– Так, велика кількість дуже корисних вправ для самовдосконалення та підтримки себе у відмінній фізичній формі протягом літа та всього сезону.

– У липні ти зі збірною України U20 братимеш участь у літніх зборах. Які очікування від зборів?

– Думаю, що збори будуть досить силовими. Вони будуть спрямовані для удосконалення зіграності команди для майбутнього чемпіонату світу в грудні, який проходитиме в Талліні.

– Така практика не зовсім розповсюджена. Як тобі ідея проводити збори влітку?

– Мені здається, це дуже правильна ідея. Це допоможе всім гравцям збірної мати уявлення про тактику і вимоги тренерського штабу в подальшому.

– Які плани на цей сезон? Чи є вже контракт?

– Завжди ставлю перед собою найвищі цілі, планую провести наступний сезон у США.


Вас може зацікавити