Анатолій Брезвін: «Отримати право на проведення чемпіонату – завдання не з простих!»

Не зважаючи на вихідний день у чемпіонаті, 16 грудня, у Палаці спорту відбулася пресконференція з нагоди проведення молодіжного чемпіонату світу, який проходив у київському Палаці спорту.

Перша частина заходу була присвячена проведенню чемпіонату та організації змагань такого рівня в Україні. На питання журналістів відповідали старший тренер збірної Олег Ігнатьєв, голова організаційного комітету Георгій Зубко, президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін та заступник міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін.

Президент федерації Анатолій Брезвін проінформував, що «отримати право на проведення чемпіонату – завдання не з простих. Утім досвід проведення попередніх чемпіонатів створив позитивний імідж серед представників міжнародної хокейної спільноти, які в черговий раз продемонстрували свою довіру Україні. Ми робимо все, щоб наші гості залишилися задоволеними і наразі чуємо лише схвальні відгуки щодо нашої роботи!».

«Сказати, що хлопці не викладаються на повну, я не можу. Вони дійсно стараються і викладаються на максимум. Щодо результату, то ми показуємо те, на що здатні. Наш рівень хокею такий. І ми маємо це визнати. Це щорічна проблема, коли наступає час формувати збірну команду країни, дефіцит спортсменів особливо відчутний. Причина – дитячо-юнацькі школи та дитячий спорт. На цьому турнірі у нас лише 12 спортсменів 2000-го року народження. Ми змушені залучати молодших хлопців, не тому, що вони відповідають цьому рівню, а тому, що у нас немає хокеїстів титульного віку, які можуть конкурувати. Це наші українські хокейні реалії», – відзначив тренер «молодіжки» Олег Ігнатьєв.

Окремо кожен зі спікерів подякував спонсорам за підтримку хокею в Україні та наших гравців за їх самовіддачу і витримку.

У другій частині до президента Федерації та заступника міністра приєдналися президент української федерації фігурного катання на ковзанах Михайло Макаров та президент всеукраїнської федерації кьорлінгу Олексій Перевезенцев.

«Очевидно, що в Україні бракує спортивної інфраструктури. Але побудувавши арени, які не відповідають вимогам змагань найвищих категорій, ми не досягнемо бажаних результатів. Раніше держава віддавала перевагу індивідуальним видам спорту, адже головною метою було отримання медалей. Звісно, нагороди це чудово, але ми хочемо виправити цей дисбаланс і відновити рівність між командними та індивідуальними видами спорту. І хокей займає одне з пріоритетних місць», – зауважив заступник міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін.

«Інфраструктура має велике значення для досягнення спортивних результатів. Наразі кількість спортивних об’єктів недостатня для повноцінного розвитку наших видів спорту», – заявив Михайло Макаров, президент української федерації фігурного катання на ковзанах.

«Разом з іншими видами спорту ми зараз працюємо над концепцією їх розвитку в Україні. Вона передбачатиме не лише будівництво об’єктів інфраструктури, а й гармонійний розвиток самого виду спорту до якого будуть залучені спортивні федерації, функціонери і будемо розраховувати на допомогу наших міжнародних партнерів. Тут ми говоримо про створення нових програм підготовки спортсменів, тренерських кадрів тощо», – заявив президент Федерації Анатолій Брезвін.

Заступник міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумілін поділився інформацією щодо нової стратегії розвитку спорту:

 «Ми запускаємо нову стратегію. Вона буде називатися «Україна 20-30-2». Вона розрахована на три олімпійських цикли, починаючи з наступного. Раніше працювала програма розвитку хокею України. Вона передбачала тільки будівництво спортивних об’єктів, але забувала про інші аспекти розвитку видів спорту. Ми хочемо, щоб за це відповідали ті, хто має це робити, а саме національні федерації. Без їх, скажімо так, дозволу ми не будемо будувати спортивні об’єкти. Я переконаний, що федерації мають бути максимально залученими у цей процес».

FAVORIT – Офіційний Генеральний Спонсор національної молодіжної збірної команди України.


Вас може зацікавити