Аматори з Білої Церкви – переможці міжнародного хокейного турніру

9 лютого українські хокеїсти вписали нову славетну сторінку в історію міжнародних змагань, виборовши перемогу у міжнародному хокейному турнірі серед аматорів – Лізі чемпіонів «Празької бочки».

Вперше за 17 річну історію турніру «Празька бочка» його організатори вирішили провести змагання серед переможців різних років. Так народилася Ліга чемпіонів «Празької бочки». В турнірі взяли участь хокейні колективи «Добриня» (м. Санкт-Петербург, РФ), «Маяк» (м. Челябінськ, РФ), «Роял» (м. Єкатеринбург, РФ), «Нижній Новгород» (м. Нижній Новгород, РФ), «Легіон» (м. Іжевськ, РФ), «Raiders» (м. Прага, Чехія), збірна команда Чехії та Словаччини. Від України в турнірі взяла участь команда «Рось» з Білої Церкви, яка святкувала перемогу в листопаді 2018 року. Нагадаємо, що в травні минулого року «Рось» стала чемпіоном України серед аматорів, здобувши золоті нагороди у змаганнях серед переможців змагань із восьми регіонів нашої держави.

За результатами жеребкування, було сформовано дві відбіркові групи. Разом із командою «Рось» до однієї з груп потрапили команди «Маяк, «Добриня» та  «Raiders». 8 лютого відбулися матчі між командами групи, які завершилися з таким результатом для української команди: «Рось» – «Добриня» 2:0, «Рось» – «Raiders» 6:2, «Рось» – «Маяк» 1:1. Таким чином біло церківці посіли друге місце у групі та потрапили до стадії плей-офф, а перше місце отримала челябінська команда «Маяк».

У півфіналі турніру «Рось» зіграла з переможцем іншої групи єкатеринбурзьким «Роялем». Цікава гра завершилась з рахунком 2:1 на користь команди «Рось». Зазначимо, що ворота команди «Роял» захищав олімпійський чемпіон, чемпіон світу та володар Кубку Стенлі Микола Хабібулін.

Того ж дня у фіналі зійшлися команди «Рось» та «Маяк» з Челябінська. Після другого періоду «Рось» програвала з рахунком 0:1, але команда зібралася, знайшла в собі сили і виграла фінальну гру з результатом 2:1, отримавши регалії переможця Ліги чемпіонів «Празької бочки» 2019 року.


Вас може зацікавити