“Кременчук” розпочинає еврокубкову кампанію!

З 18 по 20 листопада у словацькій Нітрі срібний призер минулого сезону “Кременчук” розпочинає свій виступ у півфінальному раунді Континентального кубка – другого за рейтингом євротурніра IIHF. Перший суперник української команди – віце-чемпіон Польщі – «Унія».

🔥15.30 «Унія» – «Кременчук»

Сьогодні і в найближчі вихідні віце-чемпіон України «Кременчук» спробує здійснити другу спробу завоювати симпатії та здобути свою першу перемогу в єврокубках. Сім років тому – у 2015 році, команда Олександра Савицького не здобула слави у розіграші Континентального кубка та програла усі три матчі у компанії французького «Руана», білоруського «Шахтаря» та польського ГКС «Тихи». І ось новий виклик і знову польський клуб на шляху «кременчужан» – 8-кратний чемпіон Польщі «Унія» з Освенциму.

«Унія» у поточному сезоні виглядає солідною командою, яка націлилася на своє дев’яте чемпіонство та підтверджує свої наміри впевненим переможним маршем у внутрішньому чемпіонаті – 15 вікторій у 19-ти матчах та проміжне перше місце. При цьому інтернаціональний колектив (у команді виступають легіонери з білорусії, Канади, США, Словаччини, України, Фінляндії, Швеції) з Освенциму вже двічі по ходу сезону здолав торішнього чемпіона ГКС «Катовіце» (6:2, 5:4), який цієї осені брав участь у хокейній Лізі чемпіонів. Втішно, що український «десант» в особі Андрія Денискіна, Павла Падакіна та Пилипа Пангелова-Юлдашева грає в «Унії» на провідних позиціях і вже набрав у складчину 45 очок за системою «гол+пас»! Але екс-гравця «Кременчука» Денискіна,  який закинув переможну шайбу в останній виїзній зустрічі своєї команди у ворота «Катовіце», не буде на турнірі в Нітрі через дискваліфікацію! Хочеться вірити, що Олександр Савицький знайде шляхи нейтралізації інших лідерів поляків, хоча у нинішній «Унії» загроза може йти від кожного та кожної з чотирьох п’ятірок команди словенця Ніка Зупанчича.

Додамо, що на відміну від європодій 2015 року, путівки до наступного раунду Континентального кубка отримають дві перші команди, а не одна. За таких розкладів шанси «Кременчука» на вихід у «Фінал Чотирьох» не здаються примарними, але перемагати все одно потрібно, і найкраще налаштуватися на переможну хвилю вже з першого поєдинку проти «Унії».

18 листопада (п’ятниця)

«Унія» – «Кременчук» (15:30 – за київським часом)
«Нітра» – «Асіаґо» (19:00)

19 листопада (субота)

«Асіаґо» – «Унія» (15:30)
«Нітра» – «Кременчук» (19:00)

20 листопада (неділя)

«Кременчук» – «Асіаґо» (15:30)
«Нітра» – «Унія» (19:00)

Нагадаємо, що путівки до «Фіналу Чотирьох» Континентального кубка дістануться двом найкращим командам, а гранд-фінал відбудеться 13-15 січня 2023 року.

Вас може зацікавити