39 тижнів по тому. Жіноча збірна України збереться у Словаччині

Наступного тижня, з 5 по 10 вересня, жіноча національна збірна України проведе свій перший збір у 2022 році. Навчально-тренувальний табір для українських дівчат проходитиме у словацькому Кошице, де півтора місяці тому «тренінг-кемп» проводила юнацька збірна України (U-18) під керівництвом Олександра Бобкіна.

Тренерський штаб на чолі з Євгеном Аліповим, асистентом Олександром Нікулічевим та тренером воротарів Олександром Федоровим запросив до лав збірної 22 хокеїстки з України та Європи, чотири з яких складуть конкуренцію на останньому рубежі – у воротах.

Склад збірної України

Воротарі: Юліана Вільгань, Ірина Заіченко, Вікторія Ткаченко, Анна Харківська;

Оборонці: Софія Гутор, Марина Криворучко, Домініка Лопатіна, Ірина Ратушна, Дарина Рожок, Тетяна Ткаченко;

Нападаючі: Елен Аліпова, Елізабет Аліпова, Катерина Андрущенко, Юлія Добровольська, Христина Дрофа, Варвара Ізмайлова, Діана Ковтун, Ганна Лесь, Ангеліна Майнфельд, Олександра Машкіна, Вікторія Ценова, Дар’я Цимиренко.

Зазначимо, що вперше запрошення під прапори жіночої збірної України отримали юні Софія Гутор, Домініка Лопатіна та вже досвідчена Ірина Ратушна.

У рамках тренувального збору на українських дівчат також очікує спаринг-матч. В останній день табору, 10 вересня, наші хокеїстки зустрінуться у товариській зустрічі проти місцевої команди Ice Dream із міста Кошице.

Нагадаємо, що в чемпіонаті світу-2022 українки не змогли зіграти через шалене вторгнення окупантів до нашої держави. В IIHF таку причину визнали вагомою і зберегли за Україною те місце, яке вона мала. Суперницями нашої команди на ЧС-2023 будуть збірні Литви, Румунії, Гонконґу, Естонії і Болгарії. Турнір відбудеться 3-9 квітня в румунському Брашові.

Зазначимо, що востаннє українські дівчата у головній команді країни разом збиралися 39 тижнів по тому – на початку грудня минулого року під час міжнародного турніру у Литві.

Вас може зацікавити