11 років і 15 матчів потому. Україна ефектно перервала програшну серію в матчах з поляками

Національна збірна України виграла ключовий матч олімпійського передкваліфікаційного турніру, який триває в польському Сосновці. Вперше за 11 років наші хокеїсти перемогли збірну Польщі. Ігровий час зустрічі завершився 2:2, а після того Богдан Дьяченко, немов то чемпіонат України, виграв серію буллітів.

Збірна Польщі – Збірна України – 2:3 Б (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 0:1)

Шайби: 1:0 – Гурни (Фрашко, Пасют), 07:15. 1:1 – Бородай (Гребеник, Коренчук), 22:22. 2:1 – Колуш (Дзюбіньскі, Єжорскі), 33:45. 2:2 – Ратушний (Коренчук, Чолач), 43:43. 2:3 – Ворона (переможний булліт)

Польща: Мярка; Вайда – Гурни, Фрашко – Вронка – Пасют; Цюра – Яскевич, Пас – Зиґмунт – Валеґа; Ванацкі – Дроня, Колуш – Дзюбіньскі – Єжорскі; Зеліньскі – Горжельскі, Коморскі – Міхальскі – Ґалант. Тренер – Роберт Калабер

Україна: Дьяченко; Гребеник – Пангелов-Юлдашев, Лялька – Мазур – Морозов; Мережко – Сисак, Пересунько – Захаров – Трахт; Чолач – Ратушний, Денискін – Фадєєв – Ворона; Коренчук – Куцевич – Бородай; Андрейків, Панченко. Тренер – Дмитро Христич

Кидки: 34 (16 + 5 + 9 + 4) – 31 (4 + 9 + 16 + 2)
Штраф: 6 (2 + 4 + 0 + 0) – 2 (0 + 2 + 0 + 0)

9 лютого. Сосновець. ArcelorMittal Park. 1817 глядачів

Щоб дати команді додатковий перепочинок, тренери нашої команди трохи відійшли від звичного графіку роботи. У ранковій розкатці взяли участь Богдан Дьяченко і Сергій Писаренко, два воротарі, які грали в матчі з корейцями, а також оборонці Артур Чолач і Віталій Андрейків та нападники Ярослав Панченко, Ілля Коренчук і Денис Бородай. Решта хокеїстів виконували вправи для відновлення під керівництвом тренера з фізпідготовки Олега Задоєнка.

Загалом склад на матч у порівнянні зі стартовим поєдинком проти корейців практично не змінився. Лише Едуарда Захарченка у воротах замінив Богдан Дьяченко, а Ілля Коренчук помінялися з Ярославом Панченком місцями в четвертій ланці і на позиції 13-го форварда.

Поляки розпочали матч у скаженому темпі, який не вщухав упродовж усієї стартової 20-хвилинки. З огляду на те гол у виконанні Каміля Гурни кидком від синьої лінії виглядає цілком заслуженим. Українці за весь перший період створили лише декілька півмоментів і з важкою душею пішли у роздягальню.

Зате в другому періоді на льоду була вже інша збірна України. Впоравшись з емоціями, які, можливо, не давали розкритися в першій третині, наші хокеїсти відразу заволоділи ініціативою і швидко вирівняли становище. Спрацювала стара, ще білобарсівська зв’язка Гребеник – Бородай: Артем кинув від синьої, а Денис підкоригував політ шайби у ворота з п’ятака. Після того наша команда продовжувала домінувати, чотири хвилини поспіль грала в більшості і мала приблизно півдесятка нагод, щоб вийти вперед. Втім, втративши вдосталь моментів, українці пропустили контратаку і пішли, поступаючись у рахунку, й на другу перерву.

Вдруге відігралися наші хокеїсти на самому початку заключного періоду після красивої комбінації, яку завершив Євген Ратушний. Надалі обидві команди воліли ловити одна одну на помилках. Нагоди забити мали обидва суперники, але врешті доля зустрічі вирішилася у серії буллітів. Її героєм став, спершу кілька разів врятувавши команду ще в овертаймі, Богдан Дьяченко. Він пропустив лише перший кидок від Крістіана Дзюбіньскі, а з рештою чотирма впорався. В України ж свої буллітні спроби реалізували Ілля Коренчук і Олексій Ворона.

Тож є дві перемоги над суперниками, які вважалися основними. Тепер головне – зробити заключний крок. У неділю завершуємо передкваліфікацію матчем з естонцями.

INNOVECS – титульний партнер національної збірної

Вас може зацікавити