Ярослав Панасенко: «Було приємно стати частиною символічної збірної, проте я розумію яких помилок допустився, постараюсь виправити кожну в наступних матчах за збірну»

За підсумками Кубка організатори склали пʼятірку серед найкращих гравців кожної з команд. Нашу команду у цій символічній збірній представляє оборонець Ярослав Панасенко. Для Ярослава цей виклик до складу юнацької збірної України став дебютним, проте він вже зміг себе зарекомендувати тренерському штабу.

Які враження від команди, тренерського штабу та атмосфери збірної загалом?

Бути в складі збірної – честь для кожного хокеїста, тому враження лише позитивні. Коли навколо професійний тренерський склад та хороші гравці, які підтримують та допомагають налаштуватись на перемогу, інакше й не може бути.

Максимально задоволений цим збором, дуже радий був отримати це запрошення.

Ти потрапив до символічної збірної за підсумками турніру. Як відчувався для тебе цей статус за підсумками пʼятого матчу?

Звичайно, було приємно стати частиною цієї символічної збірної та отримати нагороду. Проте я розумію яких помилок допустився під час турніру, постараюсь виправити кожну із них в своїх наступних матчах за збірну.

Хоч я й отримав цю нагороду, проте все ж найважливішу, командну, ми не отримали. тому був засмучений, як і всі хлопці.

Який момент зі всього турніру тобі запамʼятався найкраще?

В першому періоді фінального матчу ми вийшли не до кінця налаштованими та зібраними. В перерві до нас в роздягальню прийшов Сергій Володимирович і сказав те, що нам треба було почути в той момент. Ми отримали додаткову мотивацію і після цього показали в наступному відрізку кращу гру.

Україна показала найкращий результат на турнірі за весь час участі. Хоч «золото» здобути не вдалось, таке покращення результату задовольняє?

Звісно, хотілось би здобути «золото», але все ж і «срібло» вважаю достойним результатом. Минулого року на цьому ж турнірі наші попередники стали восьмими, ми показали вищий результат. Сподіваюсь, що наступного разу хлопці 2009 року народження зіграють ще краще і отримають кубок.

Що тобі дав цей турнір?

В першу чергу, він дав мені незабутній досвід та емоції. Я зміг вдягнути джерсі з тризубом і заспівати гімн України.

Я познайомився з тренерами, зрозумів їхню тактику та своє завдання в ній.

Вас може зацікавити