Олександр Бобкін очолив херсонський «Дніпро»

40-річний Олександр Бобкін став новим головним тренером херсонського «Дніпра». Про це сповіщають офіційні медіаресурси клубу. Допомагати наставникові будуть його асистент у збірних України Руслан Борисенко і Олександр Васильєв, який працював у тренерському штабі «щук» при попередніх наставниках.

Олександр Бобкін – вихованець школи київського «Сокола». Правда, до того, як повиступати в 2005-2009 роках за рідний клуб, могутній нападник встиг повиступати за російські «Торпедо-2» з Ярославля, «Нєфтєхімік» з Нижньокамська, «Сибір» з Новосибірська, «Нєфтянік» з Альметьєвська, київські «Беркут» і ХК «Київ». Залишивши «Сокіл» у 2009-му, Бобкін виступав за білоруські «Неман» з Гродно, «Шинник» з Бобруйська, казахстанський «Іртиш» з Павлодара. В 2011-му Олександр повернувся в Україну і грав за донецький «Донбас», «Галицьких Левів» з Новояворівська, «Білий Барс» із Білої Церкви та київський АТЕК.

Як гравець Бобкін був чемпіоном Східноєвропейської хокейної ліги-2001 разом із «Беркутом», шестиразовим чемпіоном України (2006-2008 – з «Соколом», 2011, 2012 – з «Донбасом», 2015 – з АТЕКом). Також Бобкін вигравав Кубок Білорусі-2006/2007 з «Неманом».

У складі національної збірної України Бобкін виступав на трьох чемпіонатах світу, зокрема в 2006-му і 2007-му – в елітному дивізіоні. Загалом за першу команду країни Олександр провів 29 матчів, у яких закинув 9 шайб і віддав 12 передач.

Тренерську діяльність Олександр Васильович розпочав, ледь повісивши ковзани на цвяшок як гравець. З сезону-2015/2016 він працював у статусі асистента головного тренера в штабі Костянтина Буценка у «Білому Барсі». Після тектонічного зламу в українському хокеї наприкінці минулого року Бобкін уже на правах наставника очолив команду Броварського спортивно-фахового коледжу.

Також з 2021-го Бобкін очолює юнацьку (U18) і молодіжну (U20) збірні України. Молодіжка на торішньому чемпіонаті світу в дивізіоні 1В стала четвертою, а юнацька збірна цьогоріч у травні посіла в тому ж ешелоні друге місце і підвищилася в класі до дивізіону 1А.

Нагадаємо, що раніше директор хокейного клубу «Дніпро» повідомив про те, що наступний сезон херсонці проведуть у Калуші, а також назвав прізвища трьох гравців, з якими клуб вже уклав контракти.

Вас може зацікавити