Олексій Дахновський: «Вже зіграв близько 50-ти матчів у сезоні – це чудовий початок»

Юніорська збірна України (U-18) вже передислокувалась з Києва до Вільнюса, де в рамках тренувального збору виступить у міжнародному турнірі – 10–12 лютого. Напередодні від’їзду до Прибалтики прес-служба ФХУ поспілкувалася з одним із лідерів «синьо-жовтих» Олексієм Дахновським.

– У колективі панує чудовий настрій, – бере слово 17-річний захисник броварського БСФК. – Є жарти-примовки, заводить музика в роздягальні, так що все чудово! Чекаємо на змагальну програму.

– Який рівень суперництва очікуєте на міжнародному бліц-турнірі у Литві?

– Серед суперників – Литва, Естонія, Польща. Вочевидь, рівень суперництва буде нижчим від того, що нас чекає на чемпіонаті світу, але все одно буде захоплюючим. Ті самі поляки – наші майбутні суперники на світовому форумі. Естонія теж не подарунок, а Литва – домашня команда, тож легко нікому не буде. Мені здається, явного фаворита цього турніру немає.

– Що скажете про свої фізичні кондиції? Все-таки в нинішньому сезоні у складі БСФК ви провели безліч офіційних матчів у чемпіонатах УХЛ та МХЛ.

– Втоми не відчуваю, хоча, за моїми підрахунками, десь вже 45-50 ігор назбиралося в сезоні. При цьому я не у всіх зустрічах брав участь, тому що кілька матчів довелося пропустити через травму в середині сезону.

– Пристойне навантаження з огляду на те, що попереду ще два місяці виступів…

– Вважаю, відмінний показник та практика. Що ще потрібно молодому гравцю, крім того, аби регулярно грати?! Подивіться, у НХЛ окремі хокеїсти по 100 матчів витримують (з урахуванням плей-оф)! Гадаю, у такому графіку ти ростеш як гравець і це не може не тішити. Потрібно прагнути найвищих цілей!

– Чого ж прагне Олексій Дахновський?

– Зрозуміло, що НХЛ – це мрії, але для початку хотілося б спробувати себе у сильному європейському чемпіонаті чи Північній Америці.

– Наприклад, піти слідом Данила Коржелецького, який нещодавно вирушив підкорювати заокеанський хокей?

– Було б чудово! Коржик взагалі – молодець! Мало того, що він демонструє чудовий хокей, то ще й своїм прикладом показує, що все можливо! Ще «вчора» виступав у чемпіонаті УХЛ, а вже цього місяця дебютував у NAHL по той бік океану.

Гадаю, щоб досягати прогресу та цілей достатньо викладатися по максимуму в кожній грі, а там подивимося… Якщо ж заглядати в найближче майбутнє, то дуже хочеться виграти чемпіонат світу-U18 у нашому дивізіоні I (група B), який відбудеться в Італії наприкінці квітня. Я був учасником минулорічного форуму у складі «молодіжки» та бачив щасливі обличчя французів, які посіли перше місце у нашому дивізіоні. Захоплення та шалене щастя! Ці емоції не можна ні з чим порівняти. Також дуже хочеться опинитися на місці тріумфаторів!

– Які перспективи збірної України-U18 під керівництвом Олександра Бобкіна? Далеко підемо?

– Думаю, ми спокійно можемо конкурувати та вигравати, головне виконувати тренерські настанови та віддаватися хокею. Все, що ми заслужимо – нам віддасться!

– У юніорській збірній України багато крутих кадрів?

– Достатньо, а ще більше їх може бути на чемпіонаті світу, якщо приїдуть хлопці з Північної Америки! За океаном у нас виступає кілька дуже сильних хлопців 2004 р.н., тому чекаємо їх у складі навесні.

В’ячеслав Волков, прес-служба ФХУ


Вас може зацікавити