Денис Бородай: «Головне – зібрати до чемпіонату світу оптимальний склад»

Нападник української юніорської збірної України поділився враженнями від поточних зборів команди в лоні броварського «Терміналу», а також розповів про весняний дебют у національній дружині і перший досвід роботи з Вадимом Шахрайчуком.

– Денисе, перше тренування з молодіжкою ви провели відразу після тривалого переїзду з Краматорська, де за день до того провели у складі «Білого Барса» непростий матч внутрішнього чемпіонату проти «Донбасу». Наскільки це важко?

– Фізично, може, непросто. Але ми повернулися в хороший колектив. З того часу, відколи збиралися в останнє, встигли одне за одним скучити. Через те попри втому перше тренування принесло багато позитивних емоцій, які додали натхнення на весь збір.   

– Весняні збори ви теж розпочинали з юніорською збірною, а опинилися в національній і навіть зіграли в її складі на турнірі в Словенії. При цьому тренери не приховували, що задоволені вашою грою і відповідальним ставленням до справи. Очікували на запрошення від Вадима Шахрайчука і цього разу?

– Юніорська збірна України готується до чемпіонату світу в дивізіоні 1В, який відбудеться у грудні. Думаю, зараз я більше потрібен команді Олександра Бобкіна. Ми награємо трійки з прицілом на чемпіонат світу, відпрацьовуємо комбінації, намагаємося ліпше один одного відчувати. Я це розумів. Наразі сконцентрований на юніорському чемпіонаті світу. Завдання перед нами стоять найвищі.

– Які у вас залишилися враження від спільної роботи з найкращими хокеїстами України?

– З більшістю ми вже були знайомі. Тому труднощів з вливанням у колектив не відчув. А досвіду набрався чимало. Дуже радий, що мене туди взяли.

– Склалося враження, що жодного мандражу, потрапивши в національну збірну, ви не відчули.

– Я поспілкувався з тими гравцями, які виступали в головній команді раніше. Вони порадили не хвилюватися, сказали, що все буде добре. Головне – виконувати все те, що вимагає тренер і показувати те, що можу показувати. Наче вийшло.

– Повернемося однак до сьогодення і до поточних реалій юніорської збірної. Нинішній збір завершиться двома матчами проти ровесників з Польщі. Знаєте цього суперника?

– Так. Ми грали проти поляків на першому моєму зборі у лавах збірної до 20-ти років. Там гарна команда, всі хлопці добре біжать. Подивимося, як зараз буде. У нас багато нових трійок. Подивимося, наскільки ефективно ми зіграємо.

– Вам тренер уже визначив партнерів за ланкою?

– Так. Склад нашої трійки у порівнянні з попереднім збором, який відбувався влітку, залишився схожим. Разом зі мною грає Стас Садовиков з «Донбасу», а відсутнього на цих зборах Гліба Ткача замінив Данило Трахт. Дещо змінилося, але принципи гри нам зрозумілі. В нас уся команда грає за однією тактикою, тому ми швидко орієнтуємося, що треба робити. Доводиться враховувати лише індивідуальні особливості одне одного. Після двох-трьох тренувань все починає виходити.

– Чемпіонат світу стартує через місяць. Чого очікуєте від цих змагань особисто ви?

– Головне, щоб усі гравці, яких хоче бачити тренерський штаб, доїхали в розташування команди. Якщо зберемо найсильніший склад, то будемо здатні перемогти будь-якого з суперників на цьому чемпіонаті.


Вас може зацікавити