Дмитро Панцирєв: «Приємно здивований рівнем гравців збірної України U20»

Виконуючий обов’язки асистента головного тренера збірної України U20 Дмитро Панцирєв нещодавно у Кременчуці провів перший тренуваьний табір у новому амплуа. Про його нововведення, роботу з Олександром Бобкіним та рівень українських хокеїстів – читайте в інтерв’ю з пресслужбою Федерації хокею України.

– Дмитре Леонідовичу, як, на Вашу думку, пройшли ці збори?

– Дуже плідно. Умови були створені дуже якісні. У нас був лід два рази на день, тренувальна зала. Окремо нам надали поле на відкритому повітрі, де ми теж відпрацьовували різні аспекти.

– Що нового додали в тренувальний процес збірної?

– Ми з Олександром Бобкіним поговорили перед початком роботи, за що я відповідатиму. Мова йшла про те, що я займатимусь тактичним напрямком та роботою в тренувальній залі. Реалізуючи саме ці обов’язки, я намагався допомогти гравцям.

– Як загалом спрацювалися з Олександром Васильовичем?

– Ми з ним давно знайомі – ще з того часу, коли разом грали в «Гродно». Відтоді постійно підтримуємо зв’язок, розмовляємо, товаришуємо. Звичайно, ідеальної синергії не може бути ніколи – виникають моменти, коли ми можемо дещо по-різному дивитися на речі. І це нормально. Ми сідаємо з ним, проговорюємо ці моменти, знаходимо точки дотику.

– Чому вирішили погодитися на пропозицію працювати в тренерському штабі збірної U20?

– Для будь-якого тренера – за честь працювати в збірній. Мені зараз 35 років, я не настільки досвідчений. Але бажання постійно вчитися, мотивація – вони мають бути як у 20, так і в 50 років. Це хороший шанс допомогти і збірній, і собі.

– Як оціните рівень українських хокеїстів, які були на зборах у Кременчуці?

– Чесно кажучи, був приємно здивований. Вони непогано катаються, у них все добре з розумінням гри. Єдиний мінус, на який звернув би увагу – фізична підготовка. Тому працюємо над цим.

– Що далі? Яке «домашнє завдання» після цих зборів, зокрема, для Вас та для усього тренерського штабу?

– Ми говорили з Олександром Васильовичем про те, що потрібно розписати тактичні моменти, бачення та розіслати всім збірникам. Зрозуміло, що коли вони приїжджають у клуби, то там у кожного тренера своє бачення гри. Але ми хочемо, аби ця «пам’ятка», схеми, тактика, була в кожного гравця. Щоб коли він приїхав на збори, просто продивився це, згадав для себе, а ми далі детальніше над цим баченням працювали разом.


Вас може зацікавити