Оргкомітет Федерації з проведення чемпіонату світу відзвітував за перший місяць роботи

Федерація хокею України готується до проведення у Києві чемпіонату світу, турнір має відбутися 22-28 квітня наступного року. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова оргкомітету Федерації з питань підготовки до змагання, віце-президент Георгій Зубко. «Нами в рамках Федерації хокею України створено оргкомітет чемпіонату світу. Є кілька базових принципів, на яких ми будуємо свою роботу. Перший – принцип прозорості, починаючи від всіх технічних і адміністративних процедур і закінчуючи фінансово-господарською діяльністю. Ми хочемо надати громадськості відкритий бюджет, який дасть змогу контролювати, хто спонсори цього заходу, яким чином використовуються кошти. Другий принцип – це принцип професіоналізму. До лав оргкомітету увійшли виключно професіонали своєї справи», – розповів Георгій Зубко. За його словами, основну частину оргкомітету зайняли професійні спортивні функціонери, які мають великий досвід у проведенні змагань. Серед них чиновники Федерації й інші люди, які будуть відповідати за спортивно-організаційний блок.

«Другий блок – медійний. Звичайно ж, ми запросили в оргкомітет журналістів. Буде створено прес-центр, який дозволить ЗМІ отримувати найсвіжішу інформацію. І третій блок, який ми вважаємо дуже важливим, – рекламно-маркетинговий. Тут ми залучаємо компанії, які повинні виписати ідеологію: що таке чемпіонат світу з хокею у Києві? Яка ідея його проведення? На даний момент ми визначаємо, хто для нас готуватиме рекламно-маркетингову стратегію», – додав пан Зубко.

Функціонер також відзначив, що впродовж попереднього місяця було розроблено попередній календар турніру. Перша гра відбудеться в суботу, 22 серпня 2017 року між Україною й Угорщиною. «Ми хочемо подарувати велике свято хокею киянам і гостям столиці. Ми хочемо, аби всі мешканці Києва знали, що в країні проходить чемпіонат світу з хокею. І відповідно популяризувати цей спорт в масах, бо Україна залишається хокейною країною», – наголосив очільник оргкомітету. Також Георгій Юрійович проінформував, що триває розробка офіційного логотипу змагання. Наразі доопрацьовуються кілька робочих версій, серед яких є варіанти, що містять елементи відомих історичних місць Києва, суто хокейні атрибути та елементи національної ідентичності.

Він також додав, що оргкомітет працює з великою кількістю спонсорів, а дедлайн для України в плані підготовки до турніру настане 7 вересня, коли розпочнеться піврічний Конгрес Міжнародної федерації хокею. «Наступною відправною точкою в нашій роботі стане піврічний Конгрес Міжнародної федерації хокею, який відбудеться 7-10 вересня в Парижі. Незмінними залишаються дати проведення чемпіонату, країна та місто. В Парижі ми узгодимо усі організаційні моменти та представимо детальний план заходів, що стосуються проведення чемпіонату. Зокрема, ми повинні будемо надати усю інформацію щодо арени проведення змагання. На сьогоднішній день є лише одна арена, що відповідає вимогам проведення турніру такого рівня. Це київський Палац спорту. Майже три тижні тому ми надіслали запит на укладання договору оренди Палацу спорту. Втім, відповідь досі не було надано. Якщо держава готова збудувати іншу сучасну арену або, наприклад, завершити реконструкцію спорткомплексу «Авангард», то це може стати альтернативним варіантом. Але наразі маємо лише Палац спорту», – заявив Георгій Зубко.

«Для України є дуже важливим досягненням отримати право на проведення таких двох вагомих заходів як Євробачення та чемпіонат світу з хокею. Проведення обох подій на високому рівні є важливим кроком для позитивного позиціонування нашої держави на міжнародній арені. Більше того, я переконаний, що подібні заходи мають постійно відбуватися в Україні. І це має бути не головним болем держави, а святом. І мова не лише про Київ. Досить притримуватися позиції, що все має відбуватися у столиці. Я, як і більша частина громадськості, за великі пісенні фестивалі в Одесі, міжнародні інвестиційні форуми у Херсоні, крупні спортивні заходи у Кропивницькому. Це дає можливість регіонам підтягуватися в розвитку до центру та розвантажувати перенасичену подіями столицю. Така ситуація відбувається у будь-якій цивілізованій державі», – висловив свою думку Юрій Шевчук.


Вас може зацікавити